14.3 C
Amposta

L’estudi de fosses de 2019 del Montsià es presentarà al Museu de les Terres de l’Ebre aquest divendres

Un treball de documentació descobreix tres possibles noves fosses de la Guerra Civil al Montsià

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El treball “Documentació i ampliació del mapa de les fosses i la repressió de la Guerra Civil i la dictadura franquista al Montsià”, realitzat per l’historiador Jordi Ramos per encàrrec de la Direcció General de Memòria Democràtica, treu a la llum tres possibles fosses de la Guerra Civil ubicades al Montsià, uns espais que fins ara es desconeixen. El projecte, que s’ha fonamentat en un treball de camp a partir de fonts orals i identificació dels llocs, així com en una exhaustiva revisió de les fonts de documentació disponibles, ha servit per ampliar la informació del mapa de fosses de Catalunya.

Abans de l’estudi encarregat per la Direcció General de Memòria Democràtica, a la comarca del Montsià es coneixien les fosses del cementiri de Masdenverge, del de Santa Bàrbara, del de Sant Jaume d’Enveja i la fossa de la zona de Mianes, prop de la torre de La Carrova d’Amposta. Uns espais als quals a partir del nou estudi s’afegeixen tres noves fosses a La Galera, Amposta i Santa Bàrbara.

Atesa la necessitat de documentar la informació relativa al mapa de fosses i la repressió de la Guerra Civil i la dictadura franquista a la comarca del Montsià, la Direcció General de Memòria Democràtica, va planificar realitzar amb mitjans externs la revisió i ampliació a la comarca. El contracte va ser encarregar a l’empresa ATICS SL, sota el treball tècnic de l’historiador i arqueòleg Jordi Ramos Ruiz, que el divendres 2 d’octubre, a les 19 hores, presentarà les conclusions al Museu de les Terres de l’Ebre.

L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde d’Amposta i president del Consorci del Museu Adam Tomàs, que presentarà l’acte en el que intervindran l’historiador al capdavant del projecte, Jordi Ramos, i l’historiador de la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia, Juli Cuéllar.

L’esdeveniment serà amb aforament limitat, pel qual cal realitzar inscripció prèvia al telèfon 977702954 o a info@museuterresebre.cat.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -