14.3 C
Amposta

La Creu Roja fa un 26% menys d’assistències a les platges a causa de la reducció de banyistes per la Covid

La majoria d'accions han estat sanitàries, però també s'ha fet atenció social i recomanacions contra la pandèmia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Creu Roja a Catalunya ha fet 3.960 assistències durant l’actual campanya de platges (entre el 15 de juny i el 15 de setembre). Enguany, l’afluència a les platges ha estat més baixa que l’any anterior a causa de les restriccions d’aforament i les mesures de protecció establertes davant la covid-19. L’actual situació de pandèmia també ha fet desistir altres persones d’apropar-se a les platges. Tot això s’ha traduït en menys atencions que l’any passat, quan se’n van fer 5.379, un 26% més.

La major part de les assistències han estat de caràcter sanitari (3.064), que inclouen atencions per picades -principalment per contacte amb meduses-, esquinços, luxacions i erosions. A la demarcació de Tarragona cal assenyalar un augment d’accidents entre joves per saltar des de les roques. Les platges gestionades per la Creu Roja han disposat d’aparells desfibril·ladors per garantir una major seguretat (platges cardioprotegides).

Després de les sanitàries, també destaca el nombre d’assistències socials (429), entre les quals destaquen activitats com el bany adaptat, que permet a persones amb discapacitat el poder gaudir d’un bany segur en el mar i que els seus familiars puguin disposar, a més, d’una valuosa ajuda per gaudir també del descans. El préstec de crosses per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda i l’atenció a persones grans i menors extraviats són altres intervencions d’aquesta atípica temporada de platges.

D’altra banda, també s’han donat un total de 22.360 avisos per prevenir conductes de risc a banyistes i embarcacions.

En total la Creu Roja ha gestionat 37 platges de 9 poblacions de tot Catalunya: Tarragona ciutat, Roda de Barà, l’Ametlla de Mar, El Perelló, L’Ampolla i Deltebre, a la demarcació de Tarragona; Begur i Palamós, a la demarcació de Girona, i Caldes d’Estrac, a la demarcació de Barcelona. El model de la cobertura de les platges catalanes de la Creu Roja es basa en un projecte mixt que compta amb personal especialitzat contractat i voluntariat format.

Sota l’ombra de la covid-19

Davant la situació actual, l’organització ha desenvolupat un Pla de Contingència enfront de la COVID-19, en el marc del qual s’han establert protocols específics de seguretat per al personal de l’organització i per a les persones usuàries. A més, s’han proporcionat als socorristes un kit de material extra de protecció amb mascaretes quirúrgiques, guants, mascareta FFP2, gel hidroalcohòlic, ulleres de protecció i bossa per residus.

El Pla ha convertit al personal de Creu Roja també en ‘agents de sensibilització enfront del virus’, contribuint a la difusió de missatges de prevenció i donant suport en alguns municipis, de manera coordinada amb els ajuntaments, en el manteniment de la distància social o dels aforaments establerts en els diferents espais.

En el cas del municipi de Begur, a petició de l’Ajuntament, s’han incorporat socorristes informadors amb la funció de supervisar la limitació dels aforaments d’aquestes platges.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -