14.3 C
Amposta

L’Estat tomba el projecte d’Infosa per connectar les Salines per mar amb la Ràpita

El Miteco creu que la infraestructura podria generar un impacte negatiu sobre espècies marines

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) ha informat desfavorablement sobre el projecte d’Infosa per connectar per mar les Salines de la Trinitat amb el port de la Ràpita (Montsià). L’empresa volia fer un pantalà i un embarcador que permetessin transportar la sal per mar quan la barra del Trabucador no fos transitable a causa dels temporals. La Generalitat i Costes de l’Estat hi havien donat el vistiplau, però el Miteco ha rebutjat la proposta perquè considera que podria generar un impacte negatiu sobre diverses espècies marines, segons s’especifica en l’informe al qual ha tingut accés l’ACN. De fet, el ministeri és qui tenia l’última paraula.

El projecte d’Infosa preveia ocupar 17.000 metres quadrats de domini públic marítimo-terrestre per fer-hi un pantalà i un embarcador que permetria fer el transport amb camions mitjançant embarcacions de poc calat. Més enllà de l’argument de protecció de la fauna marina, l’informe del Miteco també expressa “dubtes” sobre la solució plantejada per la companyia.

“Una obra rígida que comporta el dipòsit de milers de metres cúbics de material petri de diferent naturalesa entre escullera, pedra i llasts al llit marí en un entorn natural protegit com és el de la Punta de la Banya”, que tindria com a “únic fi satisfer les necessitats funcionals i operativa de l’explotació de les Salines de la Trinitat”, s’indica. Un espai, que continua el Miteco, “es troba ubicada dins d’un entorn natural canviant”. A més, el ministeri apunta que les actuacions “no responen a una utilitat pública o a un servei públic”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -