14.3 C
Amposta

Les xarxes ebrenques bullen amb discussions i mems pel pagament d’accés al Trabucador

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquesta setmana l’Ajuntament de la Ràpita ha anunciat que durà a terme una prova pilot de pagament durant els mesos de juliol i agost per als vehicles que vulguin accedir al Trabucador, per la seua banda l’Ajuntament d’Amposta no farà pagar per accedir a l’Eucaliptus, però sí que posarà persones per a regular l’espai. Al Trabucador s’establiran tres tipus de taxes: els cotxes hauran de pagar 5 euros, les caravanes o autocaravanes 8 i les motos 3 euros. Uns diners que s’invertiran en el manteniment de la zona.

L’ajuntament rapitenc va dir que la població del municipi no haurà de pagar aquests imports, per tant, la població d’Amposta, municipi limítrof, i de la resta de les Terres de l’Ebre sí que ho hauran de fer com qualsevol altre visitant, almenys durant aquests dos mesos de prova.

Arran d’aquest anunci les xarxes s’han omplert de discussions i mems. Principalment, els usuaris de les xarxes socials es queixen perquè consideren que la gent d’Amposta, sobretot, però també de la resta de les Terres de l’Ebre no haurien de pagar per accedir al Trabucador. Altres es mostren a favor de les taxes i alguns completament en contra.

Un dels comentaris, que ha rebut gairebé 30 m’agrada, diu: “El Delta, els Ports, lo riu, la nostra cultura, la gastronomia les nostres tradicions són de tots i per a tots… Som pobles acollidors i sempre hem plorat perquè no ens venien a veure, i ara posarem barreres per als de fora i per als de casa… lo que han de fer els ajuntaments és fer créixer encara més el territori, habilitar llocs d’aparcament per cotxes i caravanes, més punts de lloguer de bicicletes, més restauració, més vigilància pels incívics… potser si ens coneixen una mica més i sabran lo que tenim, quan cantassem “lo riu es vida no al transvasament” potser en serem uns quants més!”.

Altres comentaris d’usuaris diuen:

  • “Molt bé ho trobo perfecte! A més a més la gent deixa brossa i així hi haurà cura. 8 € és poc!”
  • “50€ per cap haurien de fer pagar.”
  • “Ecs au! Que la gent de les Terres de l’Ebre no hauriem de pagar”.
  • “Em sembla una vergonya que la gent de l’Ebre hàgim de pagar, una taxa que hauria de ser turística, o als de fora, al meu parer és una taxa discriminatòria excepte amb els de La Ràpita. Em sembla una mesura molt, però molt mal organitzada i mal gestionada. Sent una zona pública i part del parc natural, que hàgim de pagar, encara que sigui alguna cosa simbòlica, ho veig molt malament.”
  • “O sigui que els de la Ràpita podran anar gratis i els altres pagaran. Proposo a l’Ajuntament d’Amposta que fiqui un peatge a la carretera del poblet i la gent que baixa a l’Eucaliptus que pagui i així pagarem tots.”
  • “No li veig el sentit de què si paguen impostos a la Ràpita puguen entrar gratis. Ojo! Que em sembla patètic pagar per anar a la platja, ja és el cúmul de la pocavergonya. Uns paguen impostos a la Ràpita i altres a Amposta o Sant Jaume, la platja serà terme municipal de la Ràpita, però el Delta és de tots i el món també. Hi ha altres maneres de regular l’entrada que els diners, xeic!”

Un dels comentaris més irònics que hi ha és el que diu de posar barreres al tram d’Amposta de la carretera del poblet per separar els termes municipals d’Amposta i la Ràpita. Un comentari que també visualitza un dels mems que hi ha a continuació.

També s’han realitzat i difós diversos mems a través de les xarxes socials:

Rapitenc sense filtro (Twitter @rapitenc10)
Rapitenc sense filtro (Twitter @rapitenc10)
Mur simulat amb ordinador al límit entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita | Autor desconegut

Les dues notícies d’Imagina Ràdio que fan referència a aquest tema han acumulat més de 150 comentaris on hi trobem opinions de tots colors:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -