14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre seran l’epicentre de la gastronomia catalana durant el GastroEbre Gandesa 2019

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La cuina catalana es cita de nou a la Terra Alta amb motiu de la GastroEbre, un esdeveniment destinat a promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, especialment l’oli de les DOP oli Terra Alta i DOP oli Baix Ebre-Montsià, l’arròs de la DOP del Delta de l’Ebre s i els vins de la Terra Alta.

La GastroEbre arriba enguany a la seva segona edició i se celebrarà el 28 i 29 d’octubre al Celler de la Cooperativa de Gandesa. Enguany oferirà un total de set sessions de cuina en directe a quatre i sis mans a càrrec de 12 prestigiosos cuiners. El programa també inclou sessions dedicades i pensades pel personal de sala i sumillers, i els del món de la pastisseria. Josep Roca, del Celler de Can Roca, protagonitzarà una sessió magistral el migdia del dilluns 28 d’octubre on tractarà la presència del vi en el món de la cuina.

Per l’escenari del GastroEbre 2019 actuaran cuiners del territori com Fran López de Villa Retiro (Xerta), Jeroni Castell de Les Moles (Ulldecona), Vicent Guimerà de l’Antic Molí (Ulldecona), i d’altres com Rubén Campos del Rincón de Diego (Cambrils), Teima Caballé del Restaurant Sol (L’Ampolla), Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (Cornudella de Montsant), Pau Castell de Les Moles (Ulldecona) i Arnau Bosch de Can Bosch (Cambrils). També hi participaran convidats com Quim Casellas del Restaurant Casamar (Llafranc), Josep Armenteros del Restaurant El Cinco (Barcelona) o Jordi Perich del Restaurant Cal Carter (Mura).

GastroEbre Gandesa 2019 també fa una atenció especial a la sala. A més de la sessió específica de Josep Roca cap de sala i sumiller del Celler de Can Roca, també anirà dedicada en els professionals de sala la del Restaurant Miramar de Llançà en la que hi intervindrà el seu cap de sala i sumiller Toni Gata. Pel que fa al món dolç i la pastisseria, el dimarts s’obre amb la sessió del reconegut pastisser Christian Escribà.

Dilluns tarda tindrà lloc uns sessió específica sobre l’oli, que permetrà als assistents participar en un tast i conèixer, de primera mà, els olis de les Terres de l’Ebre i les seves propietats tant culinàries com per la salut. Seguidament es celebrarà una taula de debat amb la participació de les DOP Oli Terra Alta i la DOP Oli Baix Ebre-Montsià

La DOP arròs Delta de l’Ebre serà protagonista el dimarts al migdia amb una sessió inèdita amb tres joves xefs del territori: Teima Caballé del Restaurant Sol (L’Ampolla), Rafel Muria del Restaurant Quatre Molins (Cornudella de Montsant), i Pau Castell de Les Moles (Ulldecona) que protagonitzaran la cloenda d’aquesta segona edició de GastroEbre. El Sopar de les Estrelles tindrà lloc el dilluns 28 a l’Hotel Piqué de Gandesa, estarà obert a tots els amants de la gastronomia que vulguin gaudir d’un àpat únic i irrepetible, i estarà elaborat per Jeroni Castell, Fran López, Vicenç Guimerà, Arnau Bosch, Rubén Campos i Christian Escribà.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -