14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre inicien l’última setmana de la fase 2

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Terres de l’Ebre inicia l’última setmana de la fase 2, si tot va com està previst. Aquesta setmana també estan en la fase 2 el Camp de Tarragona, l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central, Girona, l’Alt Penedès i el Garraf, que podran gaudir d’un relaxament en les restriccions, com poden ser l’eliminació de les franges horàries –amb excepció de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, que continuen reservades per a gent gran-, o la possibilitat de fer reunions de fins a 15 persones. També es permet obrir restaurants al 40% de l’aforament, casaments amb 100 persones com a màxim a l’aire lliure i 50 en espais tancats i visites a monuments i sales d’exposicions.

A més, es deixa banyar-se en piscines i platges. En el cas de les piscines es permet, ara sí, el seu ús recreatiu, també amb un 30% de l’aforament com a màxim. Pel que fa a les platges, el Govern ha recomanat als ajuntaments que limitin el temps d’estada a les platges més concorregudes, així com dividir la platja per sectors per poder controlar millor l’aforament. Alguna de les propostes que també plantegen és posar senyals a terra per poder distribuir l’espai.

Una de les grans novetats d’aquest dilluns és que les escoles que es trobin en territoris en fase 2 podran obrir les seves portes. Encara que el retorn és voluntari, es preveu més activitat als cursos que acaben cicle, com són 6è de primària, 4t d’ESO o 2n de Batxillerat. Les ràtios que ha establert el Departament són de 8 o 10 alumnes a educació infantil, de 13 a primària i de 15 a secundària. El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat que el 40% de les escoles públiques i el 20% de les concertades reprendran la seva activitat entre aquest dilluns i dimarts. Des d’aquest dilluns prop del 70% de la població espanyola es trobarà en fase 2.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -