14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre, de moment, és una de les regions sense rebrots a Catalunya

Catalunya té 11 brots, 9 d'ells a la Regió Sanitària de Lleida, concretament a la comarca de Segrià

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A tot Espanya ja hi ha almenys 59 rebrots de coronavirus i afecten 15 de les 17 comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla, i aquest diumenge 5 de juliol de 2020 només estan lliures de rebrots Astúries i la Rioja. La gran notícia d’aquest dissabte va ser el confinament de la comarca del Segrià (Lleida), i 37 municipis més, pel rècord de contagis.

Ahir, diumenge 5 de juliol de 2020, es compleixen dues setmanes de la fi de l’inici de l’etapa de represa, però el confinament del Segrià ha provocat que es facin realitat els passos enrere a la desescalada.

Actualment, hi ha 59 rebrots actius en 15 de les 17 comunitats autònomes. Albacete ha estat de les últimes províncies en notificar la posada en quarantena d’un edifici complet d’habitatges. Ara com ara, només hi ha dues regions -Astúries i La Rioja- lliures de rebrots de coronavirus. El Ministeri de Sanitat va notificar aquest divendres un repunt en el nombre de contagis i morts per coronavirus, comunicant la seua decisió de no oferir dades durant el cap de setmana pel que es desconeix si aquestes dades han empitjorat.

Catalunya ha protagonitzat l’actualitat informativa d’aquest dissabte. Té 11 brots, 9 d’ells a la Regió Sanitària de Lleida, concretament a la comarca de Segrià, un a l’àrea de l’Alt Pirineu i Aran i un altre registrat en una empresa agroalimentària d’Avinyó (Barcelona), amb 11 casos.

Davant la gravetat de la situació a la comarca de Segrià, on s’ha arribat al rècord de contagis amb 365 nous casos en una setmana, el president Quim Torra va anunciar que es procedia al seu confinament, encara que amb algunes peculiaritats. Per tant, la demarcació de Tarragona és l’única demarcació sense rebrots, que està formada per les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -