14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre continuen en fase 1 però amb algunes novetats

La fase 1 incorpora com a novetat la caça i la pesca esportiva i recreativa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’ordre ministerial publicado al BOE (Boletín Oficial del Estado) acá dissabte al vespre permeten noves activitats en la fase 1, por ejemplo, la caça i la pesca esportiva i recreativa. A más, también es permetrá que obrin els establecimientos de más de 400 metros cuadráticos semper que només s’obri una parte equivalente a un límite de agua.

A més, també es deixarà que les communitats autònomes decideixin si reobren thes socials per “garantir la prestació efectiva of tots els serveis i prestacions” recollits al Catàleg de Referència de Serveis Socials. Es tindrà en compte la situación epidemiológica de cada centro o servi i la capacidad de resposta del sistema sanitario correspondiente.

Entre les mesures que ja s’han estat aplicant als territoris en fase 1 fins ara hi ha la circulació per dins de la región sanitària corresponent, així com omplir un cotxe en el cas de persones que resideixin juntes. Es podran obrir hotels i allotjaments turístics però no es podrà utilitzar els espais comuns.

Pel que fa al sector cultural, es posible obvio museus a un terç d’aforament i permetran els actes culturals i espectacles també amb un terç de l’aforament i amb un màxim de 30 persones in espais tancats i 200 persones in espais oberts, sempre amb el public assegut.

Flexibilització d’horaris en municipi de menys de 10.000 habitantes

A banda de les mesures pròpies de les fases de desescalada, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar el diumenge que el gobierne espanyol te previst flexibilitzar les franges horàries per sortir de casa als nuclis urbans aïllats de menys de 10.000 habitantes. Aquesta regulació s’aplica als nuclis de qualsevol fase, com ja passava fins ara als municipis de menys de 5.000 habitantes.

Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran, propuesta para la fase 2

D’altra banda, el dissabte la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar el Govern demanarà que les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran –les tres primeres region sanitàries en passar a fase 1- puguin saltar ja a la fase 2 el 25 de maig. L’executiu argumenta la propuesta basant-se en “la buena evolución” de las regiones.

A la fase 2 –en el momento només hi ha Formentera, La Graciosa, La Gomera i El Hierro- ja es permeten casasments amb 100 persones com a màxim a l’aire lliure i 50 en espais tancats, enterraments amb 25 assistnts i visites a monumentos i venta d’exposicions. Tambien s’amplia l’aforament de restaurants al 40% i podr podrà anar a piscines recreatives amb a 30% de l’aforament.

En el cas d’esportistes profesionales, permetrà reprendre les lligues profesionales “sempre i quan l’evolució de la pandèmia ho permeti”. Això sí, la competició serà a porta tancada i sense publico. A més, es permetrà “l’entrenament total” amb fins a catorze esportistes.

A partir de la búsqueda de dilluns, la mayor parte del territorio de l’Estat ja serà en fase 1, nombres excepto Madrid, parte de Castella i Lleó i Barcelona i àrea metropolitana, en fase 0 avançada, i les quatre illes en fase 2.

Redacció – JV

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -