14.3 C
Amposta

Especialistes assessoren Costes per les obres d’emergència al Delta de l’Ebre

El Govern espanyol inverteix 3,5 M€ per pal·liar els danys de les llevantades a tota la costa de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El cap del servei provincial de Costes, Antoni Espanya, es va reunir divendres passat al Trabucador amb diversos especialistes que aporten el seu assessorament als treballs de restauració que s’executen al braç. Es tracta dels doctors de la Universitat Politècnica de Catalunya, Agustín Sánchez-Arcilla i Vicenç Gràcia, així com el director del Parc Natural, Francesc Vidal. A la reunió van assistir també altres tècnics: de la Taula de Consens pel Delta, del Ministeri, les empreses constructores, i de l’empresa de seguretat i seguiment ambiental.

S’han valorat els treballs que es duen a terme al Trabucador per a la restauració parcial. El primer objectiu passa per unir les dues parts per permetre la sortida dels vehicles que es van quedar atrapats divendres 8 de maig pels efectes de la llevantada. Després procediran a eixamplar el braç fins una amplada de mitja de 50 metres.

La Direcció General de la Costa i el Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica va decidir a finals d’abril aixecar la suspensió temporal acordada el passat 16 de març de les obres d’emergència a tot el territori espanyol amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma. A la província de Tarragona la inversió és de 3,5 M€ i afecten a tota la costa de nord a sud. Els treballs dirigits des del Servei Provincial de Costes van començar la setmana passada amb cincs empreses adjudicatàries distribuïdes per tot el litoral. Tenen dos mesos de termini i la previsió és que a finals de juny estigui tot executat.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -