14.3 C
Amposta

Les tardes ja s’han començat a allargar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Al llarg d’aquesta passada setmana les tardes ja han començat a ser més llargues. Tot i aquesta agradable notícia per als que prefereixen la claror, cal tenir en compte que les hores de llum encara no han arribat al seu mínim. El 22 de desembre a les 05.19 h serà el solstici d’hivern i, per tant, el dia més curt de tots. A partir de llavors els dies s’aniran allargant a poc a poc.

En la primera jornada d’hivern, la població de les Terres de l’Ebre és l’última de veure pondre’s el sol, a les 17.34 h. El fet més curiós és que, tot i que amb el pas de les jornades s’aniran guanyant minuts de claror, la sortida del sol s’anirà endarrerint fins passat Cap d’Any. Durant els primers dies de gener el sol apareixerà per l’horitzó cap a les 08.17 h, tot i haver guanyat vora 10 minuts de llum.

Caldrà esperar fins al 27 de gener per veure pondre’s el sol més enllà de les sis de la tarda i fins al 5 de febrer perquè ja llueixi abans de les vuit del matí. El dia més llarg de l’any 2020 serà el 20 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu. Llavors el sol sortirà a les 06.17 h i es pondrà a les 21.28 h, de manera que hi haurà 15 hores i 11 minuts de llum.

La previsió meteorològica 

Aquest dilluns continua l’ambient no gaire fred dels últims dies, tot i que aquest migdia la temperatura es quedarà més curta que ahir. A les comarques de les Terres de l’Ebre la màxima serà fins a 3 o 4 graus més baixa que ahir.

Una potent borrasca de l’oest de la Península farà arribar nuvolades i provocarà que avui el dia sigui més inestable que els últims. El cel estarà força tapat però no es preveuen precipitacions. Demà el temps serà bastant més insegur i augmentarà el risc de pluja, tot i que les pluges seran febles a les comarques ebrenques.

Entre dijous a última hora i divendres arribarà la borrasca més potent de la setmana. Per ara, els mapes del temps fan pensar que la pluja en aquest cas serà més extensa i abundant, malgrat això les comarques del sud de Catalunya podrien quedar al marge. Divendres podria fer falta el paraigua però en canvi hi ha poques possibilitats que el temps inestable continuï el cap de setmana.

No hi haurà grans canvis de temperatura els dies vinents, tot i que dijous i divendres la sensació tèrmica podria ser més baixa. El cap de setmana vinent es preveu amb temperatures poc comunes per l’època de l’any, ja que seran més altes de l’habitual.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -