14.3 C
Amposta

Les oliveres del Territori Sénia superaran els 8.000 litres d’oli

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les 16 marques d’oli que integren l’Associació Territori Sénia es troben en plena campanya per elaborar l’oli que comercialitzaran amb el certificat de la marca de garantia Oli Farga Mil·lenària. Per les dades que es disposen, enguany la collita serà molt bona, en quantitat i en qualitat. Fins ara, la quantitat màxima obtinguda havia estat l’any 2017 amb uns 8.000 litres d’oli, xifra que enguany es preveu superar.

Després d’una collita molt baixa el 2018, aquest any les oliveres fargues mil·lenàries presenten una gran producció, amb molts arbres que superen els 100 quilos d’olives i, fins i tot alguns que arriben fins els 140 i 150 quilos. El cas més excepcional ha estat però el d’una olivera, que s’ha afegit enguany a l’inventari d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia amb una producció rècord de 279 quilos d’olives.

De les 16 marques del Territori Sénia n’hi ha cinc que han acabat de collir les olives. Tot seguit, un cop filtrat l’oli, s’ha enviat a laboratoris i panells de tast oficial reconeguts pel COI (Consell Oleícola Internacional) i, a més, una empresa de certificació agroalimentària audita tot el procés: que l’oli a envasar sols procedeixi d’oliveres mil·lenàries inventariades (de més de 3,50 metres de perímetre de tronc a 1,30 metres del terra) i que les característiques químiques i sensorials siguin les exigides pel reglament de la marca de garantia. Les altres marques encara estan collint i s’espera que acabin durant la setmana vinent.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -