14.3 C
Amposta

Les mesures per fer front a la crsisi del coronavirus aprovades pel Consell Comarcal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar ahir divendres, per unanimitat, el pla de mesures econòmiques, socials i sanitàries per fer front a la crisi de la Covid-19. Un
document que inclou una cinquantena de mesures per minimitzar l’impacte de la crisi sanitària entre la ciutadania del Baix Ebre, que s’anirà actualitzant i adaptant a les necessitats que sorgeixen, i que incorpora la creació d’una taula de seguiment amb la participació de tots els grups polítics amb representació a l’ens comarcal.

Una de les mesures que es van aprovar en l’àmbit social va ser l’aprovació del Tiquet Bàsic d’Alimentació, complementari al programa Tiquet Fresc, amb la finalitat de fer arribar de forma regular aliments de primera necessitat a famílies del Baix Ebre. La reserva d’aliments que disposava el Consell s’ha reduït atesa la situació d’excepcionalitat i davant els nous casos de famílies en situació vulnerable es posarà en marxa aquest projecte amb un pressupost de 30.000 euros, 10.000 dels quals es finançaran amb una subvenció de l’Obra Social la Caixa; 5.000 euros procediran de les assistències dels consellers i conselleres comarcals a les comissions informatives i el ple del mes de març que es va suspendre i 15.000 euros a través del romanent de tresoreria. Així, el ple ha aprovat el conveni amb
l’Obra Social la Caixa per la seua col·laboració en aquest projecte i també s’ha ratificat el conveni pel programa Tiquet Fresc, pel qual l’Obra Social la Caixa farà enguany una aportació de 20.000 euros.

Pel que fa a les mesures econòmiques, el document aprovat pel ple del Consell inclou una moratòria en el lloguer a les empreses del viver Baix Ebre Innova de Camarles i a les que gestionen les estacions de la Via Verda de Benifallet i Aldover, mentre han tingut aturada l’activitat. També se suspèn la taxa de preus públics a Ebre Terra per a la utilització dels espais de cuina i sales de reunions i no es cobrarà entrada a Ebre Terra, una vegada pugui reobrir.

El Consell Comarcal del Baix Ebre promourà el treball conjunt amb altres administracions de les Terres de l’Ebre per la reactivació econòmica, turística, cultural i social del territori. “Hem d’impulsar el treball conjunt per tal de crear projectes comuns de reactivació en l’àmbit turístic, econòmic, cultural i social a la comarca i al conjunt de les Terres de l’Ebre”, ha dit el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan. En aquest sentit, també s’intensificaran els contactes amb tots els municipis per on passa el traçat de la Via
Verda de la Val de Zafán per tal de promoure-la com una via única i posicionar-la entre les destinacions de cicloturisme.

La vinculació entre el sector primari i la gastronomia és una altra de les accions que promourà el Consell a través de la cuina d’Ebre Terra i l’assessorament d’un consultor gastronòmic.

Subvenció del SOC per al pla de reactivació econòmica

Amb l’objectiu d’impulsar l’elaboració i execució d’un pla de reactivació socioeconòmica en l’àmbit de l’ocupació, el ple del Consell Comarcal ha aprovat sol·licitar una subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Un instrument de planificació que recollirà les actuacions necessàries i urgents en l’àmbit socioeconòmic local, amb la finalitat de pal·liar les afectacions produïdes per la crisi de la Covid-19 al Baix Ebre. Així s’ha sol·licitat la subvenció per a la contractació de dues persones tècniques per a l’execució, coordinació i seguiment del pla i un altre tècnic com a personal de suport a l’elaboració del pla. L’import
total de la subvenció demanada és de 103.200 euros.

En un altre ordre de coses, el ple ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Consell Comarcal i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per al finançament i la redacció del projecte constructiu de sanejament i depuració en alta de les urbanitzacions del nord de l’Ametlla de Mar i el nucli de l’Almadrava. Així es situarà una nova estació depuradora d’aigües residuals a l’Ametlla de Mar.

El plenari també va aprovar el I Pla Comarcal per a Diversitat Sexual i de Gènere (2020-2024). Un pla que incorporarà al Consell Comarcal del Baix Ebre la cultura de la diversitat sexual i de gènere i impulsarà en els diferents àmbits de la política comarcal actuacions per tal de promoure l’erradicació de l’LGTBIfòbia, fomentant una societat més inclusiva.

D’altra banda, el ple va aprovar el pla pressupostari per al període 2021-2023, amb una previsió d’ingressos de 17,3 milions d’euros; 17,4 milions i 17,6 milions els pròxims tres anys. Un pla que preveu el compliment dels objectius d’estabilitat, de la regla de la despesa i del rati d’endeutament.

La sessió plenària es va iniciar amb un minut de silenci en record a les víctimes de la
Covid-19 i com a mostra de suport a les famílies afectades. En aquest ple es va
incorporar a la corporació el conseller comarcal Josep Franch Pellisé (Junts per
Catalunya), regidor de l’Ajuntament de l’Aldea, en substitució de Xavier Royo.

Redacció – V. LL.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -