14.3 C
Amposta

La COVID-19 força la suspensió de les Festes Majors de la Ràpita 2020

L’Ajuntament de la Ràpita invertirà el pressupost de les festes en les mesures econòmiques per fer front els efectes de la pandèmia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita va decidir l’anul·lació de les Festes Majors de 2020, previstes del 23 de juliol al 2 d’agost, a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. La decisió es va comunicar el passat divendres a la tarda, després d’una reunió entre l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el regidor de Festes, Enric Vidal, i els membres de la Comissió de Festes on s’han valorat els diferents escenaris.

La suspensió de les festes permetrà que el pressupost que s’havia destinat pugui dedicar-se a les mesures econòmiques (ajudes, exempcions fiscals, inversions, etc.) que l’equip de govern està portant a terme per combatre la crisi social i econòmica que ha provocat el coronavirus.
La regidoria de Festes i la Comissió de Festes han constatat que les normes de distanciament social impedeixen desenvolupar les festes amb una mínima normalitat i que, davant d’una situació tan excepcional i greu com l’actual, la millor opció era suspendre els actes festius.

“És una decisió difícil però, després de consultar-ho amb els portaveus dels grups municipals i els membres de la comissió, des del govern municipal entenem que és la millor decisió davant la situació que estem vivint. Qualsevol dels actes festius implica concentració de molta gent i ara que hem aconseguit controlar la pandèmia no ens podem permetre cap error”, va apuntar l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

“Amb la situació actual, i encara sense saber com serà al juliol, ens veuriem obligats a organitzar unes festes descafeinades que pensem que els rapitencs i rapitenques no ens mereixem. Preferim no arriscar-mos amb la situació sanitària i treballar des de ja en les Festes Majors del 2021” va afegir Rosa Reverté, membre de la Comissió de Festes.
L’ajornament de les Festes Majors també suposarà que els representants infantils i juvenils que les entitats i penyes havien escollit per l’edició 2020 ho seran per a la de l’any 2021. Per aquest motiu, els que ho havien de ser l’any vinent ho seran del següent, i així successivament. D’ara endavant, doncs, els representants infantils i juvenils seran un any més gran del que acostumen a ser.
L’alcalde va voler agrair la implicació de totes les penyes i entitats que han treballat per la celebració de les Festes Majors 2020 i les ha convidat a seguir treballant per una millor edició l’any 2021.”Estem convençuts que, penyes i entitats, i també la majoria de la població, comparteixen aquesta decisió davant l’excepcionalitat que ens toca viure. Per això, ja podem començar a pensar en com fer de les festes del 2021, unes festes inoblidables”, va afegir Caparrós.
Tanmateix l’Ajuntament també treballa en l’adaptació i ampliació d’aquelles activitats que es programen cada estiu per tal que es puguin realitzar amb seguretat i d’acord amb les normes de distanciament social.

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -