14.3 C
Amposta

Les línies de tren ebrenques R15 i R16 seran gratuïtes: com funcionarà i durant quant?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern espanyol ha anunciat que el transport públic serà gratuït a partir del setembre. En concret, la mesura està prevista de l’1 de setembre i el 31 de desembre. Seran, doncs, quatre mesos.

Renfe obrirà el dilluns dia 8 d’agost a la seua pàgina web un registre per poder sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació aprovada pels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant. Els usuaris podran demanar els seus títols multiviatge a partir d’aquesta data, però no els començaran a rebre fins al 24 d’agost, moment en què també hauran d’abonar el dipòsit corresponent a cada abonament: de 10 euros per Rodalies i de 20 euros en els serveis de mitja distància.

La mesura s’ha pres davant la previsió d’una allau de peticions, i amb l’objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació.

Quant costarà?

La mesura implica que els usuaris hauran d’adquirir un abonament de quatre mesos mitjançant un dipòsit de 10 euros per a Rodalies i 20 per a distància mitjana. Les fiances es podran recuperar al final del període sempre que hagin fet un mínim de 16 viatges tant per a Rodalies com per a distància mitjana. Pels serveis Avant es manté la subvenció del 50% del preu.

Quines línies inclou?

La mesura inclou totes les línies de Rodalies que operen a Catalunya.

Les de Barcelona: R1 (Molins de Rei – Maçanet-Massanes), R2 (Castelldefels – Granollers Centre), R2N (Aeroport – Maçanet-Massanes), R2S (Barcelona Estació de França – Sant Vicenç de Calders), R3 (L’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà), R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa), R7 (Barcelona Sant Andreu Arenal – Cerdanyola Universitat) i R8 (Martorell – Granollers Centre).

Les de Girona: RG1 (L’Hospitalet de Llobregat – Figueres / Portbou).

Les de Tarragona: RT1 (Tarragona – Reus) i RT2 (L’Arboç – Salou – Port Aventura).

També els trens Regionals: R11 (Barcelona Sants – Portbou), R12 (L’Hospitalet de Llobregat – Lleida). R13 (Barcelona Estació de França – Lleida), R14 (Barcelona Estació de França – Lleida), R15 (Barcelona Estació de França – Reus – Riba-roja d’Ebre), R16 (Barcelona Estació de França – Tarragona – Tortosa / Ulldecona) i R17 (Barcelona Estació de França – Salou – Port Aventura).

Notícia actualitzada

Com es pot demanar l’abonament gratuït de Renfe?

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -