14.3 C
Amposta

Les estudiants Iris Vilanova, Ariadna Font i Esther Estupinyà, guanyadores del Premi de Treballs de Recerca de la Terra Alta 2024

El Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca té per objectiu incentivar i valorar la investigació, l’aprenentatge, el sentit crític i la creativitat científica de l’alumnat de la comarca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Terra Alta va atorgar ahir els guardons de la tercera edició del Premi de Treballs de Recerca de la Terra Alta. El premi Joan Grijalbo i Serres d’Humanitats i Ciències Socials va recaure en l’estudiant Iris Vilanova Latorre, pel treball ‘Influència de l’ús de la tecnologia en els infants‘. 

Per la seva banda, el premi Doctor Ferran i Clua de Ciències i Tecnologia es va atorgar a dos treballs que el jurat va considerar excel·lents: ‘Alternatives a l’ús d’antibiòtics‘, d’Ariadna Font Cugat, i ‘L’univers en una copa de vi‘, d’Esther Estupinyà Urgell.

Abans de l’acte d’entrega dels guardons i després de les exposicions orals dels projectes d’investigació, el jurat del premi es va reunir per posar en comú les valoracions finals. La deliberació va ser complicada, donat l’alt nivell i la qualitat dels sis treballs finalistes. El jurat va destacar la rigorositat científica, la investigació exhaustiva i la creativitat dels projectes, així com unes exposicions clares i excel·lents per part de tots els estudiants.

El Premi Comarcal de la Terra Alta de Treballs de Recerca s’adreça als alumnes de segon de Batxillerat de l’Institut Terra Alta de Gandesa i té per objectiu incentivar i valorar la investigació, l’aprenentatge, el sentit crític i la creativitat científica de l’alumnat de la comarca.

Els premis es divideixen en dues modalitats: el Premi Doctor Ferran i Clua de Ciències i Tecnologia, i el Premi Joan Grijalbo Serres d’Humanitats i Ciències Socials. Cada premi està dotat amb 200 euros i un diploma acreditatiu que també s’atorga als finalistes de cada categoria.

En aquesta edició, els finalistes han estat tres treballs en cada categoria. Els temes d’investigació predominants han estat l’ús de tecnologies i la metodologia d’ensenyament en infants en la categoria d’Humanitats i Ciències Socials, i els fàrmacs, tractament mèdic i malalties en la de Ciències i Tecnologia.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -