14.3 C
Amposta

Les dones ebrenques ja poden avortar quirúrgicament a l’Hospital de Tortosa

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ja ha començat a realitzar interrupcions voluntàries de l’embaràs per la via quirúrgica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s’ha convertit aquest mes de març amb el centre de Terres de l’Ebre on les dones poden realitzar les interrupcions voluntàries de l’embaràs de forma quirúrgica. Fins ara, s’havien de desplaçar a Tarragona, la ciutat més pròxima, malgrat això, segons el Departament de Salut,a questa opció se segueix mantenint perquè les dones puguin escollir. Salut ha explicat que fins a 249 dones ebrenques han hagut de marxar de les Terres de l’Ebre per interrompre l’embaràs quirúrgicament des del 2019.

El dret a l’avortament ofereix dues opcions, la primera, la interrupció farmacològica, que es garanteix a les Terres de l’Ebre mitjançant l’ASSIR ubicat al Centre d’Atenció Primària (CAP) Baix Ebre, o la interrupció quirúrgica, que ja es garanteix des d’ara a l’Hospital de Tortosa.

Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre, ha destacat “que aquesta era una demanda ciutadana molt sol·licitada, i des del Departament de Salut hem donat resposta a aquesta necessitat”. Nin, a més, ha volgut destacar “el fet que sigui un centre com l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, públic, el que ofereixi aquest servei a les dones ebrenques”, i ha aprofitat per agrair “al gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, Carlos Tobar, i a la direcció del centre l’esforç per tal d’incorporar aquest servei al territori”.

Per la seua banda, l’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre, qui fa temps que reclama aquest dret, ha celebrat la notícia. “Celebrem que totes les entrevistes, articles, mocions als ajuntaments, fulletons informatius, la proposta de resolució al Parlament, les mobilitzacions als carrers i múltiples interpel·lacions a les delegacions i conselleries competents via xarxes i altres mitjans de comunicació han donat el seu fruit”, han apuntat en un comunicat. “Tota esta pressió exercida ha funcionat i estem més convençudes que mai: l’autoorganització i la lluita feminista son l’únic camí per combatre el patriarcat i les desigualtats que patim”.

L’Assemblea també ha agraït la feina de totes les companyes que “han treballat i treballen pels nostres drets sexuals i reproductius, però recordem que encara queda molta feina a fer” i asseguren que continuaran atentes per conèixer si es fa correctament l’acompanyament a les dones que volen avortar i se’ls hi dona tota la informació necessària. Finalment, han apuntat en el comunicat que consideren “urgent” millorar la llei de l’avortament eliminant tots els preceptes que “continuen coartant” el dret a decidir de les dones, com els tres dies de reflexió o el consentiment dels progenitors per a les joves de 16 i 17 anys.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -