14.3 C
Amposta

Les colles de bestiari català tanquen la temporada a Tortosa preocupades per la pèrdua de massa social

El Festivitas Bestiarium reuneix deu agrupacions de bèsties de foc de les Terres de l'Ebre, Tarragona i el País Valencià

El més vist

- Advertisement -
Les colles de bestiari català, sota el paraigües de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, han tancat la temporada amb la celebració de la vuitena edició del Festivitas Bestiarium. Tortosa ha acollit l’esdeveniment, exercint de Capital Cultural Catalana. El president de l’entitat, Mateu Tres, ha assenyalat que s’ha tancat un any condicionat encara per la pandèmia que ha comportat la pèrdua de massa social d’algunes de les agrupacions de bestiari català. Tot i això, confien que en un futur a curt termini aquesta situació es reverteixi i aquest dissabte al vespre una desena d’agrupacions de les Terres de l’Ebre, Tarragona i el País Valencià han ensenyat múscul en un concurs d’enceses a l’exterior del pavelló firal de Tortosa.
Tot i les baixes temperatures i el vent que ha bufat durant tot el vespre d’aquest dissabte, les deu colles convidades al Festivitas Bestiarium no s’han fet enrere a l’hora d’exhibir-se davant d’un públic majoritàriament familiar. De ganes entre els participants no n’han faltat, tal com ha destacat a l’ACN el secretari de l’agrupació Lo Galofre, Carlos Montesó.

- Advertisement -

En aquesta trobada, les colles ebrenques han estat les més nombroses, amb representació del Pare Pansot d’Horta de Sant Joan, del Drac Nortis, el Grafus, el Boc Jordiet, Lo Carrau i l’Hydracus –tots ells de Tortosa–. En el cas tarragoní, les colles que han competit han estat la Víbria de Tarragona i el Drac Badalot de l’Arboç, mentre que en el cas del País Valencià han participat en el concurs d’enceses el Soterranyes de Vinaròs i el Drac Verd de Castelló de la Plana.

El president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Mateu Tres, ha posat èmfasi en la importància de l’equilibri entre un lluïment elegant, amb un acompanyament musical i de ball adequat en aquest concurs d’enceses. “No es tracta de fer una encesa amb molta pirotècnia, sinó que tot estigui en sincronia”, ha destacat.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -