14.3 C
Amposta

Una alumna de l’Institut de Roquetes, una altra del Cristòfol Despuig i un estudiant de l’institut Candelera guanyen els Premis Recerca 2021 del Consell Comarcal del Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les estudiants Cinta Vega, de l’institut de Roquetes; Núria Carles, de l’institut Cristòfol Despuig i Ramon Gonzàlez, de l’institut Candelera, han estat els guanyadors dels Premis Recerca 2021, que convoca anualment el Consell Comarcal del Baix Ebre per promoure la investigació entre els alumnes de segon curs de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la comarca. Avui s’han lliurat els premis i diplomes als guanyadors i finalistes d’aquesta convocatòria, en un acte que ha tingut lloc al Saló de Plens del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El treball titulat ‘Educació en clau de música i filosofia’ de l’alumna Cinta Vega, de l’institut de Roquetes, ha guanyat el Premi Federico Pastor, àmbit humanístic, social i artístic, amb una investigació sobre l’origen de la música i la seua connexió amb la filosofia.

El treball relaciona el projecte 3-18 de Mathew Lipmann amb els ensenyaments musicals. Vega ha rebut un premi de 500 euros i un trofeu, també s’ha entregat un diploma a l’institut de Roquetes. Pel que fa als finalistes del Premi Federico Pastor han estat Júlia Villalba, de l’institut Deltebre, amb el treball ‘Un camí de vida, Ramon Calvo Castells’ i Raquel Montecino, de l’institut de Roquetes, amb el treball ‘La gestió emocional en un entorn de violència masclista durant la Covid-19’.

Quant al Premi Pare Romanyà, àmbit científic, ha obtingut el premi Núria Carles, alumna de l’institut Cristòfol Despuig, pel treball ‘Bioplàstics, són la solució al problema del littering?’. Un estudi que analitza els bioplàstics com una possible solució davant de la greu problemàtica mediambiental causada pels plàstics en els darrers anys. La dotació d’aquest premi també és de 500 euros i un trofeu, així com un diploma pel centre educatiu. En aquest cas els finalistes han estat Mar Altadill, de l’institut Dertosa, amb el treball ‘Pertorbacions ionosfèriques’ i Pau Bardi, també de l’institut Dertosa, amb el treball ‘Dins els pèls de Xebo’.

Finalment, l’alumne Ramon Gonzàlez, de l’institut Candelera, ha rebut el Premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic, amb el treball ‘Energia solar tèrmica: Recerca i experimentació’, un projecte dut a terme amb el propòsit de conèixer la importància i l’accessibilitat de l’energia solar tèrmica. Gonzàlez ha rebut un premi de 500 euros i un trofeu.

Pel que al finalista d’aquesta modalitat ha estat Joan Casanova, de l’institut Deltebre, amb el treball ‘Telescopi Hubble: És important per a l’astronomia? Què en saben els alumnes?’.

Redacció- Ll. T

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -