14.3 C
Amposta

La Generalitat preveu destinar un 78,9% més respecte al 2020 a la vegueria de les Terres de l’Ebre

El 79% dels recursos es destinaran a projectes relacionats amb el cicle de l’aigua, el transport, la salut i la protecció del medi ambient

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern invertirà un total de 45,8 milions d’euros a les comarques de les Terres de l’Ebre l’any 2020, segons el Projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2022. Aquesta xifra representa un increment global del 78,9% respecte als darrers comptes aprovats el 2020, i un augment del 32,6% de la mitjana dels darrers cinc anys. El 79% (36,2 M€) de la inversió es destinarà a inversions del cicle de l’aigua (infraestructures de regadiu i protecció del Delta) al transport (carretes i ports), la salut i la protecció del medi natural. Així ho ha anunciat el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, en un acte a la seu administrativa de la Generalitat a Tortosa, al qual ha assistit una àmplia representació dels agents econòmics i socials de les quatre comarques ebrenques.

Aquests són uns pressupostos expansius. Els més elevats que mai ha tingut Catalunya, els millors possibles en aquest moment i l’instrument que ens ha de permetre superar els efectes terribles que ha tingut aquesta pandèmia”, ha subratllat el màxim responsable de les finances públiques de l’executiu català. En definitiva, “aquests han de ser els comptes de la reactivació econòmica i social de Catalunya i també de les Terres de l’Ebre”, ha afegit.  A més, segons ha explicat, “és un pressupost que, a diferència d’altres administracions que pressuposten molt i executen poc, té la voluntat de complir-se,”. En aquest sentit, ha recordat que els comptes públics de la Generalitat per a les comarques ebrenques incorporen un compromís del Govern a més llarg termini amb unes obligacions pluriennals “molt importants” de 14,7 milions d’euros l’any 2023, “el que representa, com a mínim, el 30% del que hem pressupostat per a enguany”.

Les inversions per comarques

D’acord amb el Projecte de pressupostos, dels 45,8 milions d’euros pressupostats per a la vegueria de les Terres de l’Ebre un total de 13,9 milions es destinaran a la comarca del Baix Ebre; 14,2 milions al Montsià; 10,9 milions a la Ribera d’Ebre; i 2,2 milions a la Terra Alta. Els projectes més destacats són els següents:

  • Baix Ebre: Mesures de protecció del Delta de l’Ebre (3M€); Obres al col·lector de la urbanització de Riumar al sistema Deltebre (2,2M€); Conservació de carreteres de la comarca (1,3M€); Remodelació de l’EDAR de Tivenys (1,1 M€); Revestiment de l’avantcanal de Xerta (1M€); Inversions en Salut a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el consultori local de Jesús i al CAP de Roquetes per un import d’1’5 M€; i prop de mig milió d’euros per al projecte bàsic i d’execució d’un equipament a l’embarcador de Vinebre.
  • Montsià: Nova EDAR de Santa Bàrbara (5,9M€); Mesures de protecció del Delta de l’Ebre (3M€); Inversions a l’Escola Nàutica de Sant Carles de la Ràpita i els seus voltants (1,8M€); I obres de conservació i millora de la seguretat viària d’algunes carreteres (2,9 M€)
  • Ribera d’Ebre: Inversions per import de 3,1 M€ per a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i al CAP del mateix municipi; Desplegament de la xarxa troncal de fibra òptica entre Magraners i Móra La Nova (tram Lleida i Tarragona) (1,4M€); Obres de millora i conservació de carreteres (2,1 M€).
  • Terra Alta: Obres de conservació de carreteres (1,3M€) i de construcció d’una residència per a persones grans a Batea, i de rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre.

 

Redacció- Ll. T

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -