14.3 C
Amposta

La Banda Municipal de Música i Quico el Célio omplen l’Auditori per Santa Cecília

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, el Teatre-Auditori Felip Pedrell ha acollit el tradicional concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Música de Tortosa. No obstant això, no era un concert normal, ja que, tenia lloc després d’un any sense poder-se celebrar a causa de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. A més, aquest concert també tenia un caliu especial pel fet de tenir lloc l’any de la Capital de la Cultura Catalana, motiu pel qual ha comptat amb uns convidats especials: el grup de Quico el Célio, el Noi i el mut de Ferreries.

Ells són els autors de l’Himne de Tortosa creat expressament per a la capitalitat cultural i poder-lo interpretar públicament amb l’acompanyament de tots els membres de la Banda Municipal de Música de Tortosa encara no havia estat possible de fer-ho. Per la ciutadania, però també per als intèrprets, la d’avui ha estat una vivència emotiva perquè ha quedat clar que Tortosa no només és “una ciutat plena de camins” sinó que, com ja apuntava Despuig al segle XVI, “Què ha de tenir una ciutat per a fer-se gran que no tingui Tortosa?” esdevé una pregunta retòrica quan n’analitzes la valoració quasi final de la CCC que ha permès treure a la llum la potencialitat cultural que té la ciutat.

 

L’Himne ha estat el que ha posat punt final a l’audició, però abans, la Banda Municipal, sota la batuta del mestre Juanjo Grau, ens ha delectat amb peces com “Solidaritat de flors”, de Lamote de Grignon; “Anant a Mig Camí”, del recentment desaparegut, Enric Cortés; la “Jota Tortosina” de Moreira o el fragment de “Cap de Ball” de la peça “Tres danses tortosines”, de Monclús.

No s’han oblidat tampoc de retre un sentit homenatge a la figura de Felip Pedrell i a la de Jordi Bonilla, autor del pasdoble de “La Suda” i de la “Suite Catalana”. Era, doncs, una vetllada d’homenatges, com la de la pèrdua d’un dels membres veterans de la formació, el clarinetista Tomàs Colomé, que ha estat ben present al discurs del director. Però també ha estat una jornada d’estrenes, la de deu joves músics que se sumen a la Banda i que, malgrat haver fet petits concerts des de l’estiu, no han fet oficial el seu bateig amb el gran format fins avui.

Per tal de poder arribar a tothom, s’han organitzat dos passis, a les 18 h i a les 20:30 h, i ha tingut un cost solidari de 5 €, uns diners que aniran destinats en benefici de la Creu Roja.

Redacció-

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -