14.3 C
Amposta

L’Ebre, a l’espera d’una jornada de calor extrema seguida d’una baixada sobtada de temperatures

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimecres les temperatures seran semblats a les d’ahir o una mica més altes. Les mínimes han quedat, com ja va sent habitual, per sobre dels 20 graus, en canvi, les màximes podrien pujar una mica i oscil·laran entre els 32 i els 37 graus, que encara son valors situats per sobre de la mitjana climàtica del mes d’agost. Els termòmetres augmentaran els pròxims dies i el pic màxim de calor arribarà el dissabte, quan s’esperen valors a l’interior de les Terres de l’Ebre de 40 graus o més. Les temperatures seran les més elevades de tot l’estiu, semblants a les de l’onada de calor que va haver-hi a la primavera, a mitjans de juny.

Malgrat això, a partir de diumenge es preveu el començament d’un descens sobtat que, en principi, tocarà fons entre dilluns i dimarts de la setmana que ve i ens situarà per primer cop en aquesta època de l’any amb anomalies negatives de temperatura. La setmana vinent les temperatures cauran entre 5 i 10 graus. Les mínimes quedaran per sota dels 20 graus i les màximes, en molts municipis ebrencs, se situaran per sota dels 30 i com a molt arribaran als 32 a l’interior.

Consells d’autoprotecció a tenir en compte:

  1. Bona hidratació, és a dir, beure aigua, evitar l’alcohol i els àpats copiosos.
  2. Evitar les hores centrals del dia per fer activitats i concentrar- les, sempre que sigui possible, a primera hora del matí o cap al vespre.
  3. Si es treballa a l’exterior, fer servir una gorra o barret i augmentar la hidratació.
  4. Tenir especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. Visitar a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten.
  5. Si no es disposa d’aire condicionat o ventiladors a casa, és recomanable passar com a mínim un parell d’hores en un lloc climatitzat, com ara un centre comercial o un equipament públic per exemple, una biblioteca.
  6. Assegurar-nos que les mascotes tenen aigua abundant i que s’estiguin a l’ombra, i treure’ls a passejar evitant les hores centrals del dia.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -