14.3 C
Amposta

L’Associació d’Empresaris de l’Ebre se sumen al clam perquè un ebrenc presideixi la Diputació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) ens sumem i volen donar el nostre màxim recolzament perquè el proper President de la Diputació de Tarragona sigui de les Terres de l’Ebre. Des del teixit empresarial i socioeconòmic, i com a patronal del territori, reivindiquen que aquesta institució sigui presidida per un ebrenc o una ebrenca, ja que diuen que el territori no pot perdre aquesta oportunitat.

Un alè d’esperança està creixent les últimes setmanes a les Terres de l’Ebre, un territori deprimit econòmicament de la resta de Cataluny, davant la possibilitat de que la Diputació de Tarragona sigui governada per primera vegada en la història per un polític ebrenc. Un possibilitat real ja que ha estat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) el partit que ha guanyat les eleccions per un ampli marge de vots (95.000 al conjunt de la demarcació) li han donat 11 de les 27 places de diputat provincial que configuren la institució. Onze diputats que, sumats 8 de la segona força, Junts per Catalunya, donen la majoria absoluta.

Totes les mirades estan situades en el que pugui decidir des de la direcció política d’ERC. Una decisió que, si es basa en les xifres, necessàriament ha de mirar la figura de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, per haver rebut més de 6.000 vots en un municipi de 20.000 habitants, amb un 62% dels vots emesos. El més votat de la província de Tarragona per a una ciutat d’aquesta població, i amb 16 regidors de 21. Mai hi ha hagut una president de la Diputació de Tarragona que sigui ebrenc. Però pel que fa al Camp de Tarragona no han estrat els candidats de ciutats com Reus, Valls o El Vendrell, sinó que s’ha posat a l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, una població de 15.000 habitants on la majoria absoluta s’ha obtingut amb poc més de 2.000 vots.

Així no obstant és probable que direcció política d’ERC al Camp de Tarragona també demani la presidència de la Diputació, i hi hagi una disputa amb la direcció regional de les Terres de l’Ebre (que té 19 membres a l’executiva), per la qual cosa la decisió haurà de ser nacional. De moment no es coneix l’abast de les disputes, si les hi ha, però sí és cert que el web de la regional d’ERC al Camp suma les xifres de les 6 comarques del nord de la província, destacant amb lletres grosses i una gran titular que “53.500 vots que ens han fet confiança”.
Però les dades d’ERC a les Terres de l’Ebre en les eleccions municipals han estat tant contundents, que els números són així de contundents: 33.870 vots absoluts són els que ha rebut ERC al conjunt de les quatre comarques de l’Ebre, només 19.630 menys que al Camp de Tarragona, quan hi ha grans diferències demogràfiques i demoscòpiques.

Font: ebredigital.cat

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -