14.3 C
Amposta

L’Arxiconfraria de la Cinta presentarà un llibre de les peces musicals dedicades a la Mare de Déu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Al complir-se enguany el centenari de l’Himne de la Cinta, obra de Joan Moreira i del beat José M. Peris, la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta presentarà el pròxim 22 de març el llibre “Himnes i lletres d’amor a la Mare de Déu de la Cinta. 100 anys de l’himne de la Cinta”, on es recullen tots els detalls del concurs que en 1918 va permetre l’elecció del poema que havia de constituir la lletra definitiva, i al que un any després es va afegir la corresponent partitura musical.

El llibre recollirà la convocatòria dels concursos de la lletra i la música, el veredicte dels jurats, i les altres obres que van obtenir els accèssits, complementat amb breus biografies i imatges dels personatges que van intervenir en la gènesi i creació de l’himne. Un altre gran apartat de la publicació està dedicat a les partitures i autors que durant el segle XXI han compost peces en aquest sentit.

Tampoc s’ha volgut perdre l’oportunitat per publicar en les pàgines del llibre una compilació de relats, articles i poemes apareguts en la revista La Santa Cinta que es va editar del 1928 a 1936. El treball de recerca, que cal atribuir a José Maria Gasulla i Luis Javier Muñoz, demostra que la devoció a la Mare de Déu de la Cinta sobrepassa el fet religiós convertint-se en un exponent de la cultura popular i tradicional. José Maria Utges, primer majordom de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, explica que la música ha estat un component bàsic d’aquesta tradició religiosa i cultural, i el que s’ha fet és un recull molt valuós de documentació i dades que ha precisat d’una cuidada i tenaç tasca de recerca i recopilació.

La presentació del llibre, que compta amb el suport de l’ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, i la Fundació Privada Duran Martí tindrà lloc el dia 22 de març, a les 19,30 hores, a la Capella de la Cinta de la Catedral de Santa Maria de Tortosa.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -