14.3 C
Amposta

L’artista Neus Higuera presenta la seva exposició al Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

La tècnica habitual que empra l'artista és la tinta, l’oli i el guaix. En l’actualitat se centra en paisatges de les Terres de l’Ebre, concretament del Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 10 de març al 21 d’abril de 2024, la Sala 2, sala d’exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) acollirà una exposició de pintura de Neus Higuera.

El procés de creació pictòrica de la seva obra, ha estat motiu d’un projecte d’investigació dirigit per la Doctora Lourdes Cirlot, alhora que ha donat lloc al guió d’un llargmetratge dirigit per Luisa del Rio. De tot plegat es conserva documentació (imatges, catàlegs, crítiques, etc.) a la base de dades i als arxius de la Biblioteca de la Divisió de Ciències Humanes i Socials del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona. La tècnica habitual que empra Neus és la tinta, l’oli i el guaix. En l’actualitat se centra en paisatges de les Terres de l’Ebre, concretament del Baix Ebre.

Els seus paisatges resulten frescos, vitals, de colors suaus i llum càlida. Acaronant a l’espectador, transmetent-li tranquil·litat, afecte, serenitat i calma, gràcies a la utilització de les diferents games de verds que ens transmeten vida, energia i vitalitat, els blaus que ens donen confiança i seguretat i els diferents matisos de marrons que ens connecten en la natura aportant-nos seguretat i confort. Paisatges que ens mostren la fertilitat de la terra que floreix ufanosa i ens conviden a l’optimisme. Però en mig d’aquestes composicions tan entusiastes en trobarem alguna, de colors més obscurs, que ens recorda que la natura és molt poderosa i de vegades pot resultar fins i tot amenaçadora. 

Amb una pinzellada gruixuda o més subtil, en funció d’allò que vol representar, amb amalgames de colors o colors solts, ens ofereix uns magnífics paisatges de presseguers, oliveres, ametllers i fins i tot, algun, on s’intueix el riu, el nostre riu, que tant ens identifica. Neus ha sabut copsar les Terres de l’Ebre i la mostra en tot el seu encant i esplendor. Composicions curulles de sensacions que convivint en les peces terrissa de l’espai permanent del nostre centre, mostraran la immensa bellesa i riquesa del nostre menut territori.

Cartell de l’exposició de Neus Higuera al Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

L’horari del Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera és: de dimecres a divendres de 9:30 h a 13:30 h. I, els dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h. Per a més informació i per fer visites concertades fora de l’horari habitual, es pot telefonar al 977 71 83 39 o a través del correu electrònic terracota@galera.cat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -