14.3 C
Amposta

L’artista canareva Pepa Reverter crea el projecte solidari “Tot Cor”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Pepa Reverter (1969) és la creadora de Tot Cor Project i de la peça principal que inspira aquest projecte artístic: un gerro en forma de cor i pensat des del cor, que ressalta tant per la seua bellesa com per la seua contundent simplicitat.

Després d’un any i mig de treball, la Pepa tenia aquesta peça acabada. A punt de llançar-la al mercat, va començar el llarg procés de malaltia de la seua mare, diagnosticada d’ELA, i tot va quedar aparcat. La seua prioritat va ser acompanyar-la fins al moment de la mort. “Després de la pèrdua de ma mare i de viure situacions i emocions molt intenses, em va costar molt tornar a tenir il·lusió per moltes coses”, ens explica. Quan va recuperar forces, aquella peça d’art va prendre una nova dimensió i es va convertir en la inspiració d’un projecte solidari al qual prompte es van sumar altres dissenyadors, artistes i creatius que van personalitzar el seu propi gerro Cor i van formar així una fantàstica i original diversitat de dissenys. “En aquesta peça conflueixen dos aspectes: la vessant artística i la personal. Això és el meravellós de l’art, que pot convertir quelcom tan abstracte com un sentiment en una cosa formal, per a donar-li visibilitat i carregar-la de significat”, puntualitza la Pepa.

Tot Cor, el disseny de l’amor al MNAD de Madrid

El Museu Nacional d’Arts Decoratives de Madrid va inaugurar el gener del 2020 l’exposició Tot Cor, el diseño del amor, comissariada per la Pepa. Aquesta mostra recull tota la col·lecció, formada per quinze gerros Cor. El MNAD va destinar una sala a mida d’aquesta exposició, un luxós espai obert i quadrat amb petites vitrines incrustades a les parets que contenien les peces de ceràmica, a més d’una sèrie de fotografies i material gràfic. Al vestíbul del museu, s’hi va instal·lar el banc de l’amor, una peça de gran format dissenyada per Pepa Reverter, des d’on s’iniciava el recorregut visual d’aquesta mostra, que es va cloure el dia 14 de febrer d’enguany i va rebre més de 12.000 visitants.

Una artista polifacètica

Per a la Pepa l’art és una manera d’entendre la vida. Fa més vint anys que té el seu propi estudi al Poblenou (Barcelona), que comparteix amb el seu company, Ramon Úbeda.  Es va llicenciar en Belles Arts, amb un interès especial per l’escultura i el món de la comunicació audiovisual, i va fer un màster en realització de televisió. En els darrers anys, els seus treballs d’il·lustració i de ceràmica li han donat una projecció internacional. Entre altres projectes, actualment està treballant per a la marca Octàgon, amb Nuevepies i en noves col·leccions de l’empresa italiana Bosa. Sens dubte, està en el millor moment de la seua carrera i té molt per a oferir en altres camps artístics. També col·labora en altres projectes solidaris, com el de Foundawtion al Senegal i Aflote a Barcelona.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -