14.3 C
Amposta

L’Antic Molí, protagonista de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus contra el malbaratament alimentari a Tortosa

El xef Vicent Guimerà s’uneix a la iniciativa organitzada a nivell de tota Catalunya amb un plat creat a partir d’aliments recuperats, per conscienciar sobre el reaprofitament i la sostenibilitat en la cuina

El més vist

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se celebra del 16 al 24 de novembre, compta amb la participació destacada del restaurant ebrenc L’Antic Molí d’Ulldecona, del reconegut xef Vicent Guimerà, en l’edició arreu de Catalunya. El restaurant ebrenc, amb el seu compromís amb la sostenibilitat, s’incorpora a un programa amb prop d’un miler d’activitats arreu del país destinades a sensibilitzar la població sobre el malbaratament alimentari i promoure el reaprofitament dels aliments.

El tret de sortida el donarà aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració competiran per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible. Després de l’inici a Barcelona, el concurs es traslladarà a diverses localitats catalanes. Del 18 al 22 de novembre, la competició arribarà a altres escoles d’hostaleria, cadascuna amb ingredients locals recuperats en col·laboració amb entitats, comerços i escoles de cada població. Aquesta competició pretén mostrar al públic les possibilitats de crear alta cuina aprofitant aliments que, d’altra manera, acabarien en els residus.

La contribució de l’Antic Molí s’integrarà en una de les jornades previstes el 20 de novembre a Tortosa, on Vicent Guimerà presentarà una proposta culinària dissenyada amb aliments espigolats. Aquest plat, preparat amb l’ajuda d’alumnes d’hostaleria, exemplificarà com es poden aprofitar els excedents alimentaris per crear receptes saboroses i sostenibles. Guimerà, conegut per la seva aposta pel territori i la innovació, unirà la seva experiència a la d’altres xefs compromesos en aquesta campanya organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Cartell del concurs “Enrenou d’aliments” arreu de Catalunya

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada enguany a 33 regions europees amb més de 12.600 activitats, busca sensibilitzar la ciutadania per fomentar hàbits de consum responsables. A més del concurs culinari, el programa inclou activitats educatives i informatives arreu del territori, a través de les quals l’ARC espera inspirar tant professionals com consumidors per promoure una alimentació respectuosa amb el medi ambient. Amb iniciatives com la del restaurant Antic Molí, Catalunya s’uneix al moviment europeu per canviar la manera com gestionem els nostres recursos alimentaris i per demostrar que la cuina sostenible pot ser tant creativa com deliciosa.

Redacció M.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -