El port pesquer de l’Ampolla es convertirà aquest diumenge 21 de setembre en un escenari viu de tradicions amb la celebració de la XXIV Festa de la Sega. De les 11:00 a les 13:30 h, els visitants podran reviure el procés tradicional de transformació de l’arròs, des de la garba fins a l’ensacat, en una jornada que combina cultura, gastronomia i música popular.
La festa comptarà amb l’actuació de Guardet Lo Cantador i la Rondalla Suc d’Anguila, que posaran so a una trobada plena de color i arrels del Delta. A més, els assistents podran degustar diversos plats amb l’arròs com a protagonista, des de l’arròs tot pelat fins a la paella marinera, passant per l’arròs amb llagostins o l’arròs negre. També hi haurà postres i productes elaborats amb arròs. El tiquet de degustació, amb un preu de 3 euros, inclourà una ració d’arròs i es podrà adquirir al mateix recinte, que també disposarà de servei de barra.

La celebració s’emmarca dins les XXVI Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla, que es van iniciar el 5 de setembre i s’allargaran fins al 5 d’octubre. Un total d’11 restaurants del municipi ofereixen menús especials, amb preus entre 35 i 50 euros, que posen en valor la riquesa de l’arròs, el marisc i els productes locals, maridats amb vins de la DO Terra Alta.
Els establiments participants són: Can Piñana, Casa Llambrich, El Nàutic de l’Ampolla, El Pescador, La Barraca, La Roca Plana, Lo Goleró, Lo Típic, Rodamar, Salazar’s i Sol. Els menús es poden consultar al web d’Ampolla Turisme.
Redacció M.F


