14.3 C
Amposta

L’Ampolla aprova el pressupost per a l’exercici 2024 amb un increment en la inversió pública

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El pressupost de l’Ajuntament de l’Ampolla per al 2024 ascendeix a 6.777.349,16 euros. Uns comptes que posen l’accent en l’esforç per reduir la despesa ordinària i en l’ajust d’algunes partides.

El pressupost municipal, que s’ha aprovat amb els vots favorables de Sumem per l’Ampolla – Junts i del PSC i els vots en contra del grup municipal Millorem l’Ampolla – ERC, incrementa la partida d’inversió fins a un 9% respecte al pressupost de l’any anterior.

L’exercici per al 2024 destaca per l’increment en la partida d’inversió pública, que és de 674.139,52 euros. Hi destaquen la remodelació de l’entrada principal del municipi i també la millora i el condicionament de la zona lúdico-esportiva que hi ha entre els carrers de l’Encanyissada, Lluís Companys i Ventura i Gassols i la creació de dos nous parcs, un d’ells situat a la zona enjardinada del passeig de l’Arenal, i l’altre ubicat a la zona lúdicoesportiva del municipi, concretament a la part posterior dels edificis de la llar d’infants i del centre de dia.

Pel que fa a la cohesió social, es destinen un total de 302.557,10 euros. Entre les accions que es tenen en compte en aquesta partida hi ha el xec nadó per als nounats empadronats a l’Ampolla, activitats culturals i esportives per a la gent gran, els ajuts destinats a pal·liar la pobresa energètica i les subvencions per a persones dependents.

En el cas de l’àrea d’esports, la partida compta amb un pressupost de 273.135,42 euros. En la qual s’inclouen fites esportives com l’Ironcat, així com subvencions per al teixit associatiu d’aquest àmbit.

“És un pressupost prudent, ja que no s’ha inclòs l’increment de l’aportació dels Fons de l’Estat, ni part d’algunes subvencions de la Diputació de Tarragona així com tampoc els Fons de Transició Nuclear, pel fet que en aquests moments no es disposa de la xifra exacta que l’Ajuntament de l’Ampolla rebrà per cada concepte”, especifica l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa.

Així mateix, aquest 2024 serà el punt de sortida de la participació ciutadana, la ciutadania de l’Ampolla podrà escollir quins projectes s’executaran l’any 2025.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -