14.3 C
Amposta

L’Ametlla de Mar, el municipi que més taxa turística ha recaptat a les Terres de l’Ebre el 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ametlla de Mar va recaptar durant el 2n i 3r trimestre de 2023, que són els que corresponen a la temporada alta, 207.351,60 € de taxa turística, segons dades facilitades per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta recaptació el situa al capdavant dels municipis de les Terres de l’Ebre amb molta diferència, inclús amb més del doble respecte al segon municipi, que és l’Ampolla amb 98.331,40 €. Deltebre és la tercera població del territori amb una recaptació de 77.164,40 €.

Damià Llaó, gerent de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar destaca, “el lideratge en l’àmbit turístic de les Terres de l’Ebre i confirma la importància que tenen els habitatges d’ús turístic en l’allotjament de visitants i la creació de riquesa al municipi”.

L’impost sobre les estades en establiments turístics grava la singular capacitat econòmica de les persones físiques que es posa de manifest amb l’estada en els establiments subjectes a l’impost.

S’anomena taxa turística a l’impost que s’aplica al preu de les estades en els establiments turístics -hotels, apartaments turístics, càmpings, allotjament rural, albergs de joventut, habitatges d’ús turístic, àrees de pernoctació destinades a albergs mòbils i embarcacions de creuer turístic- de Catalunya.

A Catalunya és un dels impostos propis de la Generalitat de Catalunya, creat el 20 de març de 2012, amb la Llei 5/2012 del Parlament de Catalunya. Es va començar a aplicar l’1 de novembre de 2012. L’objectiu de l’impost és obtenir recursos per a nodrir l’anomenat Fons de foment del turisme, creat per finançar polítiques de promoció, preservació i desenvolupament de les infraestructures i les activitats turístiques.

El 50% de la recaptació és retornada per la Generalitat als ajuntaments, els quals, han de justificar que es reinverteix en promoció turística dels municipis.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -