14.3 C
Amposta

L’Aldea ofereix terrenys a Salut per construir el futur hospital de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns dia dia 2 de maig, l’Ajuntament de l’Aldea va mantenir una reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. En aquesta trobada, el consistori va oferir uns terrenys municipals per ubicar el futur hospital de referència de les Terres de l’Ebre.

Els terrenys estan ubicats a la sortida de la població a la carretera de Tortosa, amb una extensió de 196.628 m² i definits com a terrenys aptes per a urbanitzar. A més, podrien arribar a incrementar-se amb dues zones, una amb les mateixes condicions urbanístiques de 54.000 m² i una altra extensió d’un Pla de millora urbana de 70.000 m² per a serveis complementaris al de l’hospital, hoteler i residencial.

L’Ajuntament de l’Aldea, un cop analitzades totes les possibles ubicacions i després d’haver concretat una àrea que s’adapta a les necessitats d’un equipament com aquest, va creure oportú executar un Pla Funcional on justifica les potencialitats d’aquesta ubicació. Aquest pla recull diversos àmbits i s’analitza tant d’un punt de vista urbanístic com d’infraestructures, la comunicació, inundabilitat, centralitat territorial i accessibilitat en l’àmbit viari, d’aterratge d’helicòpters i, també, la dimensió.

Per una banda, Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, ha explicat que entenen que la proposta que presenten “és immillorable”, per centralitat geogràfica, per l’accessibilitat, per les importants vies i equipaments de comunicació que hi ha en aquesta àrea i també “per la gran extensió que podem oferir al Departament de Salut, si des del Departament s’analitza la nostra proposta amb molta objectivitat, veurà que aquesta és molt potent i seriosa”.

Per altra banda, Irene Negre, diputada al Parlament i tinent d’alcaldia, afegeix que “qualsevol inversió que pugui implantar-se a les Terres de l’Ebre, qualsevol millora en infraestructures, qualsevol cosa que ens pugui afectar, ens afecta a tots i ens millora la vida a tots, no només al lloc on s’ubica”. Negre posa d’exemple que les inversions que arriben a l’Aldea “son per a dinamitzar l’economia en clau ebrenca, per donar llocs de treball a tots els ebrencs, siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin”.

Finalment, Toni Gilabert, portaveu d’Endavant l’Aldea-ERC, ha mostrat la seua satisfacció perquè finalment hi hagi una proposta sobre l’Hospital de Tortosa, “la remodelació urgent i la construcció d’un nou hospital ens satisfà. I demanem a Salut que es tinguin en compte els terrenys situats a l’Aldea, que la localització del nou hospital de les Terres de l’Ebre sigui una decisió que es prengui amb caràcter tècnic i no amb caràcter polític”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -