14.3 C
Amposta

Jordi Borràs presenta a Gandesa el seu llibre sobre l’extrema dreta “Tots els colors del negre”

L'obra recull el testimoni en primera persona de la investigació que ha fet Borràs en els últims anys en diferents països d'Europa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Biblioteca de Gandesa acollirà el dimarts dia 10 de maig a les set del vespre la presentació de Tots els colors del negre, el llibre de Jordi Borràs sobre l’extrema dreta a l’Europa del segle XXI. L’obra arrenca amb un passatge de l’avi de l’autor, nascut a Gandesa, combatent contra el feixisme a la Batalla de l’Ebre i es presenta com “la investigació periodística de tota una vida”, fruit de diversos viatges per Europa per contextualitzar i denunciar com el populisme xenòfob acumula poder arreu del continent. Borràs analitza i explica què els mou, com actuen, què els uneix i què els fa créixer.

El llibre analitza l’heterogeneïtat de l’extrema dreta a Europa, tal com es desprèn del títol de l’obra. En una entrevista a El Món, Borràs diu que “l’extrema dreta no és uniforme sinó que és un magma ideològic on trobem des d’identitaris, dreta radical populista, neonazis o nacionalrevolucionaris. Hi ha matisos, però comparteixen fets, idees i espais”.

Borràs confessa, sobre la resposta que es pot donar a aquest fenomen, que ni en té la resposta “i dubto que ningú la tingui”. “No hi ha cap vareta màgica, al capdavall, tots els Estats tenen motius diferents que n’han facilitat el creixement”, afirma. “Ara bé, hi ha molts punts en comú, com la incompareixença de l’esquerra més preocupada per encaixar en mercats comunitaris o per caure bé als bancs que no pas als seus electors”, afegeix.

Jordi Borràs ha dedicat part de la seua obra professional a investigar l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol a Catalunya. Ha publicat els llibres Warcelona: Una història de violènciaPlus Ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a CatalunyaDesmuntant Societat Civil CatalanaLa cara B. Una altra mirada del procés, i Dies que duraran anys. També col·labora habitualment, entre altres mitjans, a El MónEl TempsCrític i Argia.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -