14.3 C
Amposta

L’Aldea aprova el pressupost per al 2024 sense apujar impostos ni taxes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Aldea dona llum verda als pressupostos municipals per al 2024, per un valor de 4.942.945,99 €. El pressupost municipal s’ha aprovat al plenari extraordinari realitzat aquest dijous al Saló de Plens de la Casa de la Vila. Ha estat un gran esforç per l’equip de govern elaborar un pressupost d’aquestes característiques, el qual no contempla cap classe d’augment de pressió fiscal per la ciutadania aldeana.

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, mostra una vegada més la seua satisfacció per “aprovar un any més els pressupostos, amb molta complexitat. Els hem augmentat amb un import de 395.000 €, i amb altres vies que hi estem treballant, sobrepassarem els 5 milions d’euros, el pressupost de l’any 2024. Royo afirmava que es continuarà treballant per “millorar urbanísticament el municipi, per potenciar la promoció econòmica del nostre poble, continuarem preparant-nos per al canvi climàtic i la transició energètica, sense oblidar-nos del servei a les persones”. El pressupost ha pujat un 7,72% respecte al passat exercici i els regidors i regidores “hauran de fer mans i mànigues per gestionar el dia a dia de les seues regidories”, remarcava Royo.

Dins del proper exercici 2024 es contemplen accions com l’inici del camí escolar de l’escola 21 d’Abril, que a més de millorar considerablement l’entorn, donarà seguretat als escolars i a les famílies amb la pacificació del trànsit, la connexió de la Raval de Sant Ramon amb el nucli urbà, la urbanització de la carretera l’Aldea – Tortosa, servirà per unir físicament els dos nuclis i donarà seguretat per als vianants i ciclistes a aquesta concorreguda via. Es continuarà el procés de millora de les Ravals amb l’arranjament de camins i la instal·lació de fanals fotovoltaiques. També s’instal·laran plaques fotovoltaiques i carregadors per als vehicles elèctrics.

A més, el govern reafirma la seua aposta pels joves mitjançant l’oferta de lloguers assequibles i la dotació d’habitatges. La cohesió social és un pilar essencial en aquesta gestió, reflectida en iniciatives educatives i culturals, incloent-hi el pla educatiu d’entorn i la creació de dos espais culturals a la plaça de la Raval i al parc de la Via. Aquests espais estaran destinats a realitzar actes culturals, festius i lúdics per a tota la comunitat.

Segons ha dit l’alcalde, “amb l’aprovació d’aquests pressupostos, l’Aldea consolida el seu compromís amb el benestar dels seus habitants i el desenvolupament sostenible de la comunitat, demostrant que és possible gestionar amb responsabilitat i empatia, sense apujar ni impostos ni taxes als aldeans i aldeanes en moments econòmics complicats”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -