14.3 C
Amposta

L’Aldea aprova el pressupost del 2023, de 4,6 milions d’euros

L'Ajuntament de l'Aldea continua un any més sense apujar els impostos ni taxes dels aldeans i aldeanes

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Gràcies als ingressos que generarà l’Ajuntament de l’Aldea durant el 2023, el govern local, un any més, no apujarà els impostos. Des de l’any 2019 fins al 2023, el pressupost municipal ha augmentat amb 441.827,97 euros.

Tres inversions importants es duran a terme aquest pròxim any: la 2a fase d’endegament del Barranc dels Pixadors amb l’enderroc i la remodelació total del pont que travessa l’avinguda Catalunya, el canvi total de la gespa del camp de la UE Aldeana i una important dotació econòmica per a les ravals i els disseminats amb l’abastament d’aigua a la Raval de Sant Josep, a més, també s’implantaran 15 noves illes de contenidors per al reciclatge perquè no hagin de desplaçar-se fins al nucli urbà, s’instal·larà enllumenat fotovoltaic i es milloraran camins rurals amb un import de 148.000 euros.

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea ha dit que “un any més el govern de l’Aldea hem augmentat la partida pressupostària sense que suposi un augment dels impostos ni tributs per a les aldeanes i aldeans i sent conscients de la pressió econòmica per la ciutadania, realitzarem inversions crucials com la 2a fase de les obres d’endegament del pont del barranc dels Pixadors, una important dotació econòmica per les Ravals i disseminats i es realitzarà el canvi total de la gespa de l’estadi de la UE Aldeana. També hi ha altres actuacions previstes, les quals hem demanat subvenció, que quan ens seran oficialment comunicades, farem la incorporació de crèdit pertinent al pressupost”.

El pressupost contempla la regularització a l’alça del salari de l’equip de treballadors de l’Ajuntament de l’Aldea, a part de la pujada del 3,5% que dictamina l’Estat.

Es duran a terme millores urbanes i en espais verds i se seguirà amb el canvi d’imatge de la població, es construirà la nova plaça de la Raval de Fesol, la zona centre tindrà una nova rotonda enjardinada a la zona de la farmàcia i dins l’apartat comunicatiu s’ampliarà i es millorarà el servei de megafonia per als bans de la població i es continuarà amb la línia d’arranjaments i obertures de nous carrers.

Es començarà aviat la 1a fase de l’enderroc de les antigues granges del Trinquet i l’any 2023 comptarem amb la 2a fase de l’enderroc d’aquestes. També s’adquiriran els terrenys limítrofs al cementiri per una futura ampliació.

Dins l’apartat d’acció climàtica i sostenibilitat es millorarà la xarxa d’abastament d’aigua potable i adequació d’enllumenat LED.

En el bloc de millores i serveis a les persones, la pagesia i la seguretat ciutadana, es continuarà apostant pel servei de vigilància rural, tan necessari per a la pagesia a diverses campanyes de recol·lecció de productes de l’horta, i es continuarà amb el procés d’arranjament de camins rurals.

Es promocionaran esdeveniments perquè el comerç local, bars i restaurants tinguin un retorn econòmic i es potenciarà novament la Fira 21 d’Abril. La infància es veurà beneficiada amb la contínua millora dels parcs d’esbarjo i s’instal·larà un nou parc caní agility. Dins de l’apartat social es dotarà de pisos socials per persones amb situació de risc i continuaran les ajudes per l’adquisició de llibres de text per al nou curs escolar on tindran també els centres educatius partida pressupostària per mobiliari escolar.

La gestió de l’Escola de Música que part està subvencionada comptarà amb partida pressupostària i es duran a terme inversions de millora al local de l’entitat l’SCRUA.

Dins de la partida de Festes, Joventut i actes Tradicionals es continuarà apostant per potenciar festes per als joves i la Festa del 21 d’Abril que enguany celebrarà el seu 40è aniversari com a poble independent.

El pressupost municipal per l’exercici 2023 va estar aprovat en plenari extraordinari amb els 6 vots a favor de Junts per l’Aldea i les 3 abstencions dels regidors d’Endavant l’Aldea – ERC.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -