14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa presenta un pla de reactivació amb 175 mesures i 3 milions d’euros de cost

S'impulsen mesures econòmiques i socials i s'obre una oficina de consultes i tràmits per a les ajudes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha presentat aquest dimecres el Pla de Reactivació Econòmica i Social als portaveus i a la Taula Econòmica de Tortosa, constituïda arran de la crisi del coronavirus i reunida per tercera vegada de manera telemàtica. El document conté fins a 175 accions, tot i que l’alcaldessa ha assenyalat que “en tractar-se d’un document viu està obert a que se’n puguin anar incorporant de noves” per respondre a les necessitats que es puguin presentar durant el procés de retorn a la normalitat. A més, ha apuntat que el cost econòmic per a l’Ajuntament s’estima en més de 3 milions d’euros, ateses les inversions fetes, les bonificacions econòmiques establides o la pèrdua d’ingressos directes que ja s’han produït.

Roigé ha subratllat que l’estat econòmic de l’Ajuntament, amb un romanent de tresoreria de 6,2 milions d’euros fruit de la gestió dels recursos duta a terme durant els últims anys, “permet disposar d’una millor situació per afrontar aquesta crisi, a diferència del que va passar amb l’anterior crisi econòmica del 2008”. En aquest sentit, el ple extraordinari d’aquest dijous té previst dur a aprovació diverses modificacions pressupostàries per fer front a les conseqüències de la covid-19, i també se n’inclouran al pròxim ple ordinari de juny.

D’altra banda, també s’ha fixat un nou calendari fiscal, per ampliar els terminis de pagament dels impostos en dos o tres mesos, i s’han inclòs noves exempcions de pagament, com les de la taxa d’ocupació de la via pública a les parades dels mercats ambulants dels dilluns i dels dissabtes. Així mateix, s’ha agilitzat al màxim el pagament de factures a proveïdors per facilitar que disposen de liquiditat, fins a situar el període mitjà de pagament “en el valor més baix que mai ha aplicat l’Ajuntament de Tortosa”, ha apuntat l’alcaldessa.

El pla inclou mesures econòmiques, socials i per al benestar de les persones, i d’impuls al comerç, al turisme, a la cultura o a l’esport, entre d’altres. Una de les novetats és la creació de l’Oficina COVID de Tortosa, on s’atendran les consultes i tràmits de la ciutadania en relació a les ajudes establides arran de la crisi. És en funcionament des d’aquesta setmana, amb el telèfon 977440901 i el correu oficinacovid@tortosa.cat com a vies de contacte.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -