14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita elimina tots els símbols franquistes de la via pública

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Sant Carles de la Ràpita ja és un municipi lliure de simbologia franquista. Amb la darrera retirada de totes les plaques franquistes dels habitatges l’ajuntament dona compliment a la Llei de Memòria Històrica. Aquesta llei fixa que no pot haver-hi elements d’aquest tipus a la via pública i determina que les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la seua retirada de símbols d’exaltació, personal o col·lectiva de l’alçament militar de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura.

El consistori va remetre fa pocs mesos un requeriment a les comunitats de propietaris dels immobles on se situaven les plaques de simbologia franquista per informar-los de la retirada d’aquestes. Passat el termini, han estat els mateixos propietaris qui han retirat cada una de les plaques, tot i que tenien a la disposició els serveis tècnics municipals perquè ho fessin. En aquest sentit, l’alcalde de la Ràpita Josep Caparrós expressa el seu agraïment als propietaris dels habitatges, ja que han retirat les plaques un cop rebut el requeriment, i exposa que “l’eliminació de tots els símbols d’enaltiment del franquisme demostra que la Ràpita es desvincula de qualsevol lligam amb la dictadura i es posiciona totalment en contra del feixisme”.

Les darreres actuacions a les plaques d’habitatge de tretze edificis se sumen a la retirada de la creu franquista de la Torreta l’any 2017, i la Ràpita ja no té cap símbol d’aquest tipus. Actualment des del consistori no es té constància de cap element més d’aquestes característiques a la via pública.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -