14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Deltebre finalitza les obres  d’adequació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria 

La Cambra Agrària de Jesús i Maria, coneguda també per la Germandat de Jesús i Maria, es  va construir a inicis de la dècada del 1950

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte s’ha realitzat una sessió de portes obertes per donar a conèixer les diferents  accions de millora i d’adequació que s’han efectuat, durant aquests darrers mesos, a la  Cambra Agrària de Jesús i Maria. Un obres que s’han executat amb l’objectiu que els veïns i  veïnes, també el teixit associatiu, puguin tornar a gaudir d’un equipament que estava limitat a  causa de diferents problemes existents en la seva estructura.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha expressat que “amb aquestes obres ratifiquem el nostre  compromís per realçar i posar en valor el patrimoni històric del municipi, però també  consoliden el procés de dignificació i de transformació del centre de Jesús i Maria que hem  engegat des del Govern municipal”.  

En aquest sentit, Soler ha remarcat algunes de les actuacions que s’han dut a terme aquests  darrers mesos com són el cas de “la millora de les instal·lacions esportives, l’arranjament de  l’avinguda La Pau o bé la construcció d’un pàrquing per facilitar l’accés a l’escola, a l’església  i a les activitats esportives”. En total s’ha invertit al voltant d’1.500.000 € en aquestes  actuacions.  

Les actuacions que s’han implementat en aquesta reforma han consistit en la rehabilitació  interior, la renovació dels banys, la reparació de finestrals i portes, la instal·lació d’un ascensor,  la millora de la il·luminació interior, la climatització i també les corresponents reparacions  necessàries. En total, el cost de les obres ascendeix al voltant de 170.000 €. Una part d’aquest  import, 69.992,01 €, ha estat sufragat a partir d’una subvenció LEADER. 

El resultat d’aquestes obres permetrà, per una banda, que el centre de Jesús i Maria disposi novament d’un espai adaptat, accessible i climatitzat per a realitzar actes, xerrades,  conferències, tallers, etc. I, per altra banda, que les diferents entitats amb seu a l’equipament  puguin fer ús de les instal·lacions amb unes condicions òptimes. De fet, i prèviament a les  portes obertes, en aquest mateix edifici s’ha dut a terme una reunió amb els quintos i quintes  de l’any 2006 per començar a planificar i a detallar les accions que es desenvoluparan durant  el vinent 2024.  

La Cambra Agrària de Jesús i Maria, coneguda també per la Germandat de Jesús i Maria, es  va construir a inicis de la dècada del 1950. En primer lloc, es va construir el magatzem de la  planta baixa i, uns quants anys després, el pis amb les oficines. Aquest edifici també va acollir  l’Hogar Rural del Frente de Juventudes. Als anys 1995 i 1997, i ja sota el nom de Cambra  Agrària, es va rehabilitar a mans de l’Escola Taller. No obstant això, d’uns anys ençà, una  afectació en la seva infraestructura limitava l’ús d’aquest espai. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -