14.3 C
Amposta

L’Ajuntament d’Amposta recapta més de 29.000 euros de taxa turística durant el 2023

D'aquesta manera és manté la xifra respecte els recaptats el 2022 i s’incrementa sensiblement la recaptada l’any 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta va recaptar, durant la campanya turística del 2023, més de 29.000 euros en concepte de taxa turística per les pernoctacions que es van fer als allotjaments turístics de la ciutat, una xifra similar a la recaptada l’any 2022. Fins a 24.000 euros corresponen a la recaptació registrada durant els mesos de l’estiu, mentre que uns 5.000 són per les pernoctacions registrades durant la temporada d’hivern.

Tant la taxa del 2022 com la del 2023 és força superior a la registrada l’any 2021 (poc més de 16.000 euros), encara en època post pandèmia, i això vol dir que ha crescut l’interès per la nostra ciutat“, diu l’alcalde, Adam Tomàs, també posant en valor que la feina feta des de l’Ajuntament per fer més atractiu el municipi amb la recuperació i senyalització dels espais d’interès, tant patrimonials com naturals, així com també la programació de diferents rutes turístiques o la posada en funcionament de l’Escape Room a l’aire lliure a través d’una App gràcies a la qual el visitant pot aprendre sobre la història i el patrimoni de la ciutat.

Tomàs assegura que “Amb la posada en funcionament de l’embarcació elèctrica i la recuperació de les Cases del Castell, vinculat també a la recuperació de Val de Zafán, incrementarà la nostra oferta vinculada a la façana fluvial“. A més, recorda que els serveis tècnics de l’Ajuntament estan acabant de redactar els plecs tècnics i administratius de la concessió del vaixell i que en les properes setmanes han de començar les obres de rehabilitació de les Cases del Castell.          

Usos de les platges

El 15 de juny va arrancar la temporada a la platja de l’Eucaliptus, que s’allargarà fins al 30 de setembre. Dos agents d’Amsermu seran els encarregats de realitzar la recollida selectiva de brossa mantenint la platja neta a més d’informar a la ciutadania dels correctes usos de la platja i controlar el seu compliment.

L’ús d’aquest espai natural està regulat per l’ordenança aprovada el 2021 i que regula l’estacionament i circulació de vehicles a la platja, llevat els destinats a neteja, manteniment i vigilància. Els vehicles s’han d’estacionar a les zones delimitades per aquesta finalitat. Tampoc es pot fer acampada ni pernoctar-hi, tampoc fer foc. L’ordenança també regula la pesca recreativa, que durant la temporada de bany quedarà limitada de 20h a 8h a les zones determinades al bany, i durant les 24 hores de dia, a les zones fixades dins al Pla d’usos per a aquesta finalitat.

Quant als animals domèstics, el reglament també limita la presència a la platja del 15 de juny al 30 de setembre. Enguany, com a novetat hi ha dos zones delimitades per a ells. A les dues entrades de la platja hi veureu el plànol d’ubicació. Tanmateix, l’ordenança també inclou que els propietaris hauran de recollir-ne els excrements i hauran de portar els animals lligats, tal i com indica el Parc Natural. En el cas dels gossos-pigall, sempre que vagin acompanyats i lligats pel seu titular, es permetrà l’accés a tota la platja tot l’any.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -