14.3 C
Amposta

L’Ajuntament d’Amposta incorpora vetlladores a les estades d’estiu per atendre als infants amb necessitats especials

A través del model de col·laboració público-privat iniciat l’any 2020, un miler d’infants gaudeixen d’alguns dels 22 projectes de lleure infantil i juvenil d’estiu subvencionats per l’ens municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta, a través del Pla d’Educatiu d’Entorn, assumirà el cost de les vetlladores als diferents projectes de lleure de la ciutat que compten amb xiquets i xiquets amb necessitats educatives especials. Així ho ha explicat aquest dimecres al matí l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i les regidores de Joventut, Iris Castell, i de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, en la roda de premsa on també han donat compte de les principals dades del model de lleure infantil i juvenil d’aquest estiu.

Tots els infants tenen els mateixos drets de poder participar de les activitats de lleure d’estiu i per això, com ja fem durant l’any a les escoles als menjadors, assumirem el cost de les vetlladores que necessiten els infants amb necessitats educatives especials que assisteixen a les diferents estades d’estiu“, explicava l’alcalde, tot afegint: “Gràcies a la bona coordinació i capacitat d’adaptació resoldrem una necessitat que s’ha detectat de forma sobrevinguda“.

Model d’èxit

El model actual de col·laboració público-privada d’estades d’estiu va nàixer l’any 2020 durant la pandèmia de la covid i, en paraules de l’alcalde, és un “model d’èxit i referent, que anem evolucionant amb els balanços que des de la regidoria de Joventut fa cada any“.

Les estades que organitzava abans l’Ajuntament només podien atendre a uns 300 infants i, en canvi, aquestes, atenen fins a un miler d’infants que poden escollir entre un ampli ventall d’activitats“, ha recordat l’alcalde. L’Ajuntament destina 75.000 euros a la subvenció d’aquests projectes i també cedeix espais públics per a celebrar les estades.

La regidora de Joventut, Iris Castell, ha recordat que del miler de places, fins a 170 pertanyen a famílies en situació de vulnerabilitat. Dels 22 projectes subvencionats, n’hi ha un que s’ha acollit a la línia per a infants escolaritzats al Centre Especial l’Angel. També hi ha dos colònies d’estiu on els xiquets i xiquetes dormen fora, 12 casals d’estiu i 8 campus esportius. “De mitjana, la setmana té un preu de 44 euros, igual que l’any passat“, ha destacat la regidora,”en la situació actual de pujada de preus generalitzada hem pogut mantenir els preus i això és remarcable. Castell també ha destacat que 10 projectes comptem amb servei de menjador o carmanyola per facilitar la conciliació familiar. Finalment, set projectes participen del model d’estades col·laboratiu amb APASA, cosa que permet una oferta de lleure inclusiva.  

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -