14.3 C
Amposta

L’administració pública convoca Renfe i Adif a una reunió urgent per concretar l’oferta de serveis a l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha citat Renfe i Adif a una reunió urgent, dijous vinent, per tal que concretin els nous serveis al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre davant la imminent entrada en funcionament de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani. Segons informa el Departament, davant l’escassa informació que és té d’aquesta nova oferta s’ha decidit convocar les dues empreses perquè detallin de forma definitiva els serveis de transport de passatgers que s’oferiran amb el nou mapa ferroviari. A més, Territori vol conèixer l’oferta de serveis d’alta velocitat o de mitjana distància per avaluar la suficiència de la futura oferta de Rodalies i Regionals.
El Departament entén que “una infraestructura tan important no pot passar de llarg del territori i desatendre les necessitats dels ciutadans”. Per tant, la Generalitat espera conèixer l’oferta de transports per a passatgers en alta velocitat per aquest territori, segons assenyala el comunicat.

- Advertisement -

La posada en marxa de la variant es posposa al gener

Tot i que la darrera comunicació oficial del Ministeri de Foment sobre la variant de Vandellòs preveu la seva posada en marxa per abans de final d’any, diverses fonts apunten que el pas dels trens per les noves vies no començarà, probablement, fins dilluns 13 de gener. La connexió de la nova línia obligarà a interrompre la circulació ferroviària durant unes hores, per la qual cosa els treballs es concentraran durant el cap de setmana previ per minimitzar afectacions.

Fonts oficials del Ministeri han corroborat aquest dimarts a l’ACN que es treballa per finalitzar aquesta actuació en les properes setmanes i que, tan aviat com sigui possible, comenci l’explotació comercial per part de Renfe. En qualsevol cas, assenyalen aquestes fonts, la posada en servei es farà minimitzant les afectacions en tres de viatgers en el corredor mediterrani durant el període nadalenc, sense concretar cap data.

Actualment, Renfe està fent la formació de maquinistes amb previsió de perllongar aquestes sessions fins al desembre. Mentrestant, Adif està enllestint tota la documentació tècnica i la tramitació administrativa necessària per a l’homologació de la nova infraestructura i el conjunt dels sistemes que la integren per a l’obtenció de les autoritzacions preceptives per part de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària.

Adif va enllestir a l’octubre de forma satisfactòria el període de proves i els recorreguts de fiabilitat a la variant de Vandellòs del corredor mediterrani, uns tràmits necessaris per a la posada en servei de la infraestructura.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -