14.3 C
Amposta

Associacions forestals qualifiquen “d’irresponsable” contractar aturats per reforestar els boscos de Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
Entitats del sector forestal qualifiquen “d’irresponsabilitat” que el Govern vulgui contractar aturats per reforestar la zona de l’incendi de la Ribera d’Ebre. A través d’un comunicat, l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals, l’Associació de rematants i serradors de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers de Forests, el Consorci Forestal de Catalunya i l’Associació de Professionals Forestals denuncien que no utilitzar empreses especialitzades augmenta el risc de patir accidents laborals i es malgasten recursos, ja que no es disposarà de maquinària forestal especifica. El Govern va aprovar destinar 1,3 milions d’euros a formar i contractar aturats per efectuar tasques de prevenció a la zona afectada pel foc.
En el comunicat, els col·lectius expliquen que l’extracció d’arbres cremats requereix una “capacitació” que s’adquireix amb formació forestal específica i experiència, “no amb cursets d’una o dues setmanes”. Apel·len al “perill” que pot suposar la tasca per a operaris poc experimentats. A més insisteixen en que cal maquinària especifica, pilotada per personal qualificat.

- Advertisement -

A parer de les entitats, utilitzar professionals del sector permet optimitzar més el temps de treball i redueix el risc d’accidents laborals. A més, permet abaratir costos, ja que les empreses del sector ja disposen de material específic per a fer aquest tipus de treballs.

Les entitats també lamenten que la decisió “entorpeix els esforços del sector per aconseguir el reconeixement professional que aquest hauria de tenir”.

Segons les associacions, no és la primera vegada que el Govern pren una decisió com aquesta. Recorden que després de les nevades del 2009, la Generalitat va anunciar la contractació de 1.000 aturats per pal·liar els efectes d’aquestes en els boscos catalans. Recalquen que el treball realitzat “només va servir per fer tasques mínimes de prevenció d’incendis forestals als marges dels camins”, ja que, com ara, “els hi mancava l’experiència per desenvolupar el total de les tasques forestals necessàries”.

El col·lectiu creu que amb aquesta mesura el Govern ha prioritzat “els avantatges polítics i els titulars de premsa” davant “del que convé als nostres boscos”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -