14.3 C
Amposta

L’ACA atorga gairebé 160.000 euros a 8 municipis ebrencs per a la conservació de lleres en zona urbana

Els ajuts, atorgats durant el mes de novembre, serviran perquè els ens locals puguin dur a terme actuacions per a la retirada selectiva de vegetació i la prevenció i reparació dels danys en el domini públic hidràulic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 4,7 M€ per finançar 236 actuacions de manteniment i conservació de lleres en zona urbana a Catalunya. A les Terres de l’Ebre hi destinarà 159.662,31 euros en vuit municipis: Tortosa, l’Aldea, el Perelló, Benifallet, Roquetes, la Galera, Flix i Móra d’Ebre. En concret, els que rebran més recursos són la llera del riu Ebre a Flix, 49.794,75 €, el barranc de la Galera 28.313,67 € i el riu Ebre i els barrancs dels Caputxins, del Cèlio i de la Llet de Tortosa, 26.479,48 euros.

Durant el mes de novembre s’han adjudicat les subvencions sobre els projectes presentats. S’han presentatun total de 277 sol·licituds a la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals per a l’execució d’actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques i de prevenció i reparació dels danys en el domini públic hidràulic en trams urbans, de les quals, 236 complien els requisits i han resultat elegibles.

Un cop analitzats els projectes arran de les sol·licituds presentades pels ajuntaments, amb l’objectiu de reduir el risc d’inundacions, s’ha atorgat aquestes 236 subvencions per valor de 4,7 milions d’euros (importat definitiu elegible), que en tots els casos suposen el 100% de l’import de l’actuació. Es pot consultar el detall dels atorgaments al web de l’Agència, en aquest enllaç.

Aquesta subvenció finançarà actuacions en domini públic hidràulic dins de zona urbana que comportin la retirada selectiva de grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l’aigua, l’erradicació d’espècies vegetals invasores que redueixen la capacitat de desguàs, la retirada d’arbres morts i caiguts i la retirada i redistribució de sediments.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -