14.3 C
Amposta

La XXVII Festa del Renaixement anirà dedicada a Cristòfol Despuig i s’inaugurarà a la plaça de la Catedral

En aquesta nova edició també s'ha renovat la imatge corporativa i s'ha començat a impulsar una ruta turística que connecta diversos municipis renaixentistes de l'estat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest matí, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; el regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau; i el director tècnic d’aquesta, Jordi Príncep han presentat les novetats i la nova imatge corporativa de la XXVII Festa del Renaixement, que se celebrarà del 18 al 21 de juliol.

Jordan ha anunciat que a partir d’aquesta edició la festa cada any girarà al voltant d’una temàtica i enguany anirà dedicada a la figura de Cristòfol Despuig, coincidint en el 450è aniversari de la seua mort. Per aquest motiu, l’escriptor tortosí renaixentista i la seva dona, Mariana Curto protagonitzen el cartell, que inclou altres personatges, així com uns pètals que simbolitzen el refloriment de l’època i la festa de recreació històrica. El cartell ha estat realitzat per Roger Martí, alumne de l’IES de l’Ebre.

Cristòfol Despuig centrà els continguts de les activitats del programa de la festa, i de les activitats prèvies previstes per tal de divulgar la seva figura i obra.

Cartell de la XXVII Festa del Renaixement de Tortosa.

Per la seva banda, també han redissenyat el logotip que acompanya tota imatge corporativa de la festa. Aquest ha estat dissenyat ple dissenyador gràfic, Guillem Gasparin i està inspirat en la bandera de la vegueria de Tortosa, i en la calavera de l’antiga porta de la ciutat. Jordan assegurava que aquest canvi ve produït per “redescobrir la història amb una nova mirada“.

Logotip de la XXVII Festa del Renaixement de Tortosa.

El pregoner de la Festa del Renaixement serà l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz Penche, ja que el pròxim mes de novembre s’inaugurarà a Molins de Rei el Museu del Renaixement. Un centre d’art i cultura dedicat a aquesta època. A més, l’Ajuntament de Tortosa ha començat a impulsar la creació d’una ruta turística renaixentista que connecti les ciutats de tot Catalunya, i també de l’Estat, que disposen d’elements patrimonials, materials o immaterials, de l’època renaixentista. 

Finalment, Grau ha anunciat que el portador de l’estendard d’aquesta edició serà l’historiador i filòleg tortosí, Enric Querol; i que l’espectacle inaugural de la festa del renaixement és traslladat a la plaça de la catedral, portant així l’inici de la festa al nucli històric de la ciutat.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -