14.3 C
Amposta

La Vanguardia recomana visitar la Ràpita, les Cases i l’Ametlla aquesta Setmana Santa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Catalunya posseeix més de 500 quilòmetres de litoral costaner, la part nord o costa de llevant és abrupta i d’aigües braves, mentre que la part septentrional o costa de ponent és molt més plana i calmada. I és precisament aquest contacte amb la Mediterrània el que ha fet que ens trobem amb encantadores viles marineres al llarg de tota la costa. Localitats que conserven viva la cultura lligada a la mar i a les tradicions pesqueres. Així comença un article publicat per La Vanguardia i anomenat “12 pueblos con playa de la costa catalana para visitar en Semana Santa”.

El diari fa un recull de dotze pobles de la costa de Catalunya que tenen el distintiu de barris o viles marineres que atorga l’Agència Catalana de Turisme, que té com a eix central la conservació del patrimoni mariner, ja sigui a través de la gastronomia, el paisatge o la història. Per aquesta Setmana Santa La Vanguardia recomana Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar o Sitges, però els tres primers que anomena son Sant Carles de la Ràpita, les Cases d’Alcanar i l’Ametlla de Mar.

Descriu a la Ràpita com “la porta d’entrada al Delta de l’Ebre” i que “s’estén al llarg de la badia dels Alfacs formant platges de sorra fina amb poca profunditat i poc onatge”. Destaca la platja del Garbí i la de les Delicies. També destaca la punta de la Banya i la barra del Trabucador, que, a més, diu que “amb les últimes tempestes ha desaparegut”. L’article dona importància al port pesquer, a la llotja i a l’arròs.

No gaire lluny hi ha “un antic poble mariner convertit en un barri de la localitat d’Alcanar”, les Cases d’Alcanar. “La seua aparença no ha variat amb el temps, només cal fer una volta entre les cases de pescadors per adonar-se’n”, diu La Vanguardia. “També destaquen les tranquil·les platges, fora de la massificació, com l’Estanyet, la Platjola, Sòl de Riu; i el passeig marítim de la Marjal, que recorre la costa fins a la desembocadura del riu Sénia”. Finalment, posa en relleu un dels seus plats típics: l’arròs amb espardenyes o l’arrossejat.

L’Ametlla de Mar o la Cala, és el tercer poble ebrenc que destaca el diari: “està situat al centre del golf de Sant Jordi, entre petites cales i platges de sorra fina blanca i aigües transparents, com cala Llobeta, cala Vidre o platja de l’Estany”. Destaca també l’extens prat de posidònia que amaga el fons marítim, “per la qual cosa és un bon lloc per bussejar”. Com a poble mariner, “l’activitat pesquera s’ha mantingut fins a l’actualitat, així que encara és possible veure els vaixells pescar des del passeig. La tonyina vermella és el producte estrella, però no l’únic: la galera, el moll, l’escamarlà… són presents en la seua rica gastronomia”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -