14.3 C
Amposta

La tiradora asconenca Sònia Franquet, una de les veus del documental “S’ha acabat!” de TV3

El masclisme en l'esport, aquest dimarts a la nit temàtica de TV3

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Arran del cas Rubiales, Ruth Gumbau i Jordi Bentanachs aborden en un documental amb diferents esportistes dones el masclisme endèmic que han viscut. L’objectiu és veure si avui realment hi ha l’oportunitat de canviar aquesta situació. Una de les participants serà la tiradora asconenca Sònia Franquet, qui va ser víctima d’assetjament des del moment en què va decidir posar fi a la relació de parella que tenia amb el també tirador de la selecció espanyola Jorge Lames. Ho va explicar ella mateixa el 2021 a Ebresports. “No m’han protegit (la selecció espanyola) i segueixen sense protegir-me”, són algunes de les paraules que ha dit Franquet en aquest documental.

Posteriorment, des del plató 1 de TV3 amb esportistes d’elit, periodistes i membres de clubs abordaran la realitat de l’esport femení. Buscaran fórmules per ajudar a fer un pas endavant contra el masclisme a l’esport amb l’ajuda d’experts i explorant què fan altres països. I, sobretot, posant el focus en com esmicolar el masclisme existent encara.

Presenta aquesta nit temàtica Marta Carreras i hi participaran Laia Palau, referent del bàsquet femení i actual directora esportiva de l’Uni Girona; Melanie Serrano, la blaugrana de futbol amb més partits a l’esquena de la història i la millor portera de waterpolo del món, Laura Ester.   

També donaran l’última hora de la negociació de les futbolistes, companyes de Jennifer Hermoso, amb la Federació Espanyola de futbol de la mà d’Amanda Gutiérrez, presidenta del sindicat FUTPRO, a qui entrevistaran.

Hi haurà una grada de periodistes esportius, composta per Imma Pedemonte, Rut Vilar, Ruth Gumbau, Laia Bonals i Fonsi Loaiza, amb l’acabat d’estrenar llibre “Machismo, mafia y corrupción en el futbol español”, Jordi Robirosa, Albert Llimós i Frederic Porta.

I a plató els acompanyaran jugadores i staff de l’handbol de Ribes, del CN Sabadell i de l’UESC de bàsquet de Sant Cugat.  

Redacció – CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -