14.3 C
Amposta

Denuncien que la CHE “es renta la imatge” amb la mobilització de sediments de Mequinensa

L'Associació Sediments lidera un manifest que reclama "fer proves reals" amb els estudis existents

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de disset entitats ambientalistes han unit les seves veus en un manifest liderat per l’Associació Sediments, criticant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i el Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) per la seva prova pilot de sediments al pantà de Mequinensa, situat a la cua del pantà de Riba-roja.

El manifest, que ja compta amb diverses adhesions i preveu registrar-ne més a la seu governamental, acusa les institucions responsables d’intentar “rentar la imatge” amb una proposta d’estudi que els ecologistes consideren una “aberració anticientífica”. L’Associació Sediments i altres signants demanen que es duguin a terme proves reals basades en els nombrosos estudis previs disponibles.

El document destaca una quantificació sorprenent, afirmant que el transport de sediments amb camions és fins a trenta vegades més car que l’opció de bombeig i transport per canonades, reforçant la seva crida per mètodes que consideren més sostenibles i econòmics.

Amb aquesta declaració, les entitats ambientalistes expressen la seva preocupació pel maneig dels recursos i insten a les autoritats a reconsiderar les pràctiques actuals en favor de solucions més responsables i científicament fonamentades.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -