14.3 C
Amposta

La Terra Alta atén uns 250 joves en matèria d’assessorament educatiu especialitzat

Les sessions s’han dut a terme de forma virtual entre els mesos de gener i febrer a l’Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea i a l’Institut Terra Alta de Gandesa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Servei d’Orientació Educativa (SOE) de l’Oficina Jove de la Terra Alta ha atès uns 250 joves de secundària entre els mesos de gener i febrer per assessorar-los en matèria d’estudis. Les xerrades s’han fet en grups als alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Escola Mare de Déu del Portal i de forma més personalitzada, juntament amb les famílies, a l’alumnat de 4t d’ESO del mateix centre.

A l’Institut Terra Alta totes les sessions s’han realitzat de forma grupal a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, i també de 1r i 2n de Batxillerat. “És important tenir una informació de qualitat i un bon acompanyament perquè l’alumnat no es perdi en la definició del seu procés formatiu. Amb perdre’s, em refereixo a l’abandonament escolar, les dificultats per encarar l’estudi o la desafecció escolar, entre d’altres. Cal treballar perquè la informació que els arriba els proporcioni els coneixements, les competències i les eines necessàries per prendre les decisions més encertades al llarg de la seva formació i, especialment, en els moments de transició educativa o en el trànsit al món professional”, explica Núria Sorribes, tècnica del SOE.

Aquest SOE pretén ser una eina de col·laboració i de suport als Departaments d’Orientació dels centres educatius de la Terra Alta i va començar a intervenir de manera presencial i descentralitzada durant el curs escolar 2019-2020, però amb el confinament, va haver de continuar algunes d’aquestes atencions de forma virtual. Finalment, es van fer un centenar d’atencions de forma grupal, individual o amb la presència de la família, on es va tractar tot el relacionat amb l’orientació acadèmica i professional.

Per aquest curs 2020-2021, el SOE va preveure que totes les accions es duguessin a terme en format virtual per tal d’evitar que cap jove quedés fora del servei. Un servei que resta obert a tota la població jove de la comarca mitjançant els diferents canals de què disposa l’Oficina Jove: xarxes socials, correu electrònic o pàgina web joveterraalta.org, o també via telefònica o presencial (amb cita prèvia).

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -