14.3 C
Amposta

La Terra Alta acull de forma virtual la 3a Jornada d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya

La iniciativa reuneix els agents públics i privats implicats en el sector de l’oli per crear sinergies i estratègies conjuntes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Terra Alta es convertirà el proper dimarts 30 de juny en amfitriona de la tercera Jornada d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya, una iniciativa de la Xarxa d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya (XIOC) creada al febrer del 2017 a partir de la col·laboració público-privada. El seu objectiu és el d’involucrar tots els agents implicats en el sector de l’oli per compartir experiències entre zones productores, crear sinergies i definir estratègies conjuntes per atraure visitants i evitar el despoblament del territori.

La situació actual derivada de la crisi del covid-19 fa que la jornada s’hagi de celebrar de manera virtual però no impedirà l’assistència de ponents de primer nivell dins el sector de l’oli. Coordinada per Terra Alta Més, un projecte de Desenvolupament Local impulsat pel Consell Comarcal de la Terra Alta, la jornada manté la voluntat de donar suport i coordinar des d’una perspectiva transversal els esforços dels diferents agents públics i privats al voltant del món de l’oleoturisme. En aquesta ocasió, a més, se centrarà en la necessitat d’impulsar iniciatives conjuntes i en conèixer protocols d’actuació, tendències i idees postcovid-19.

La jornada arriba a la comarca avalada per les dues celebrades anteriorment a la Granadella (les Garrigues) i a Ulldecona (Montsià), que van comptar amb una gran acollida per part dels organitzadors i amb una elevada assistència a les diferents sessions programades.

Les inscripcions es poden realitzar a través d’aquest enllaç: https://cutt.ly/QifDDk5

PROGRAMA – 30 de juny de 2020

3a  Jornada Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya: Oleoturisme i Covid-19

10.00h Benvinguda institucional a càrrec de Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. Presentació a càrrec David Font, director general de l’Agència Catalana de Turisme.

10.15h Xerrada: Mesures sanitàries Covid-19 en Oleoturisme. Fernando Redondo, Wine Tourism School (en castellà).

11.00h Estratègia de l’ACT per promocionar el turisme enogastronòmic amb focus en l’oleoturisme i reorientació post-covid de l’estratègia i accions. Ariadna Ribas, ACT.

11.15h Experiències: Oleoturisme adaptat a la Covid-19:

-Montse Freixa – EVÓÓEASY (La Floresta – Les Garrigues)

-Centre de la Cultura de l’oli de Catalunya (La Granadella – Les Garrigues)

-Olis Cuquello (La Jana – Baix Maestrat)

-Identitat (Horta de Sant Joan – Terra Alta)

11.45h Debat: Oleoturisme i Covid-19. Amenaces i oportunitats.

-Ariadna Boixader, Olea Soul

-David Esteller, Tourislab

-Albert Folch, Patronat de Turisme de Tarragona-Terres de l’Ebre

 -Carolina Berga, Patronat de Turisme de Lleida

12.45h Cloenda a càrrec de Joan Gòdia, subdirector general d’Indústries i Qualitat Agroalimentària del Departament d’Agricultura.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -