14.3 C
Amposta

La Taula de Consens i el Síndic de Greuges porten la problemàtica del Delta a Europa

Els dos agents denuncien que no hi ha un pla específic de gestió i protecció dels espais naturals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Representants de la Taula de Consens pel Delta i el Síndic de Greuges han anat a Brussel·les aquesta setmana per reunir-se amb l’equip del Defensor del Poble Europeu i una delegació de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea. En aquestes trobades han analitzat i parlat sobre la situació preocupant que viu el Delta de l’Ebre.

Les trobades s’emmarquen en el procés iniciat pel Síndic arran de les greus afectacions que va tenir el temporal Gloria, amb l’obertura d’una actuació d’ofici per a analitzar les actuacions de les administracions públiques en la protecció de l’espai davant l’emergència climàtica, que el va portar també, en un treball conjunt amb la Taula de Consens, a elevar la situació del Delta a Europa. “Som conscients que la via europea és un escenari a llarg termini, però és molt important anar aportant totes les informacions necessàries i fent les accions pertinents”, han valorat des de la Taula de Consens.

Com a principals conclusions de les trobades, destaquen que per part de la Comissió s’ha assumit el compromís d’estudiar els possibles incompliments que s’estan produint de diferents normatives europees en allò que afecta zones d’especial protecció de la biodiversitat com el Delta i, a partir d’aquí, a les accions que es poden dur a terme. Una altra de les qüestions que s’han plantejat a les reunions ha estat la dels fons Next Generation i l’oportunitat que aquesta línia de finançament europeu pot suposar per a revertir la situació que està patint el Delta.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -