14.3 C
Amposta

Construiran una planta fotovoltaica a Vinebre per al bombament d’aigua

Una central fotovoltaica permetrà bombejar l'aigua per al regadiu de Les Planes i Aixalelles de Flix, Vinebre i Ascó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural construirà els pròxims dos mesos una planta fotovoltaica a Vinebre per al bombament de la Comunitat de Regants de Les Planes i Aixalelles, situada als municipis riberencs de Flix, Ascó i Vinebre. Les obres suposaran una inversió de 361.000 euros, dels quals la Comunitat de Regants aportarà el 20%. L’objectiu és subministrar l’energia elèctrica necessària per al bombament d’aigua amb la venda de l’energia excedentària, amb una potència instal·lada de 215,28 kWp.

La Comunitat de Regants de Les Planes i Aixalelles capta l’aigua del riu Ebre a Flix on té construïda una estació de bombament, composta per dues bombes de 110 kW cadascuna, de funcionament alternant, des d’on es bomba l’aigua captada del riu fins a la bassa de regulació de què compta la pròpia Comunitat, amb un volum d’acumulació de 13.000 m3. Des de la bassa es subministra aigua per a reg per gravetat fins a una superfície regable d’unes 273 hectàrees, distribuïdes entre els termes municipals de Flix, Vinebre i Ascó. També s’utilitza l’aigua subministrada a les finques en temporades d’hivern com a mecanisme contra les gelades.

La factura elèctrica és un factor econòmic limitant per a la viabilitat del regadiu, i per tant, un dels elements clau és la reducció del cost de l’electricitat. El bombament solar és una alternativa viable per a reduir la despesa energètica, amb un sistema energètic d’autoproveïment, sent un recurs renovable que permet aportar valors positius per a l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -