14.3 C
Amposta

La Taula de Consens exigeix actuacions urgents al Delta després del segon temporal d’aquesta tardor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Taula de Consens ha emès un comunicat valorant l’afectació que ha provocat aquest últim temporal de pluja i mala mar al Delta de l’Ebre, que va començar el dilluns al vespre i ha durat fins aquest dimarts a la tarda. Malgrat això, les pluges encara poden ser intenses a la zona durant aquest dimecres al matí, tot i que la mar està més calmada.

Segons ha dit la Taula, al mes de setembre ja van advertir que s’encarava una tardor amb “una feblesa extrema al Delta” i el temporal de fa dues setmanes “va fer palès aquesta feblesa”, ja que es va trencar un altre cop la barra del Trabucador i les platges de la Marquesa i de l’Arenal van quedar pràcticament inundades.

Aquest dimarts, “moltes persones al Delta van sentir sentiments de por i de ràbia”, diu la Taula en el comunicat, ja que les prediccions eren molt pessimistes. Malgrat això, els danys han estat menors del que s’imaginava. Aquest temporal és la segona advertència d’aquesta tardor i segons la Taula de Consens pel Delta, “encara no han arribat les llevantades fortes, però hi seran més prompte que tard. La realitat física és tossuda i no entén de temps administratius”.

La Taula reclama a les administracions catalana i estatal una actuació urgent per un risc que consideren “imminent” i exigeix la mobilització de sorres, ja que “existeix un projecte, existeixen partides pressupostàries en ambdues administracions competents, existeix un conjunt de tècnics que poden fer el seguiment per oferir les màximes garanties d’execució en tots els aspectes”.

“Com a administrats no podem acceptar de nou una situació que pot tornar a ser catastròfica. No podem acceptar anar sempre a remolc de la tragèdia amb actuacions posteriors. Exigim a les administracions, una vegada més, que tinguin el coratge, l’eficàcia i l’entesa suficients perquè es pugui visualitzar realment aquesta voluntat de salvaguardar el Delta”, conclou la Taula en el comunicat.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -